Territori

Acabades les obres de la T-330 entre Arnes i Horta de Sant Joan que milloren la mobilitat interna de la Terra Alta

query_builder   29 agost 2003 13:58

event_note Nota de premsa

Acabades les obres de la T-330 entre Arnes i Horta de Sant Joan que milloren la mobilitat interna de la Terra Alta

El conseller de Política Territorial i Obres Públiques, Felip Puig, ha inaugurat avui la darrera fase de la millora de la carretera T-330 que va d’Arnes a Horta de Sant Joan. Aquesta obra va començar l’octubre del 2002 i ha tingut un import total d’1,7 milions d’euros.

La T-330 és una carretera que uneix diferents poblacions de la Terra Alta ja que va des del límit amb l’Aragó, passant pel costat d’Arnes, fins a la cruïlla amb la carretera d’accés a Horta de Sant Joan i des d’aquesta cruïlla a Prat de Compte. D’altra banda, la T-330 d’Arnes a Prat de Comte conjuntament amb la T-333 de Prat de Compte a la N-230 i la carretera N-230 fins a l’Eix e l’Ebre al terme de Benifallet, configuren un itinerari que pertany a la xarxa comarcal i que permet la connexió transversal entre l’Eix de l’Ebre i les comarques del seu entorn. Per tant, les obres inaugurades avui a la T-330 milloren tant la mobilitat interna per carretera de la Terra Alta com la connexió amb aquest eix.

 

Característiques de les obres

Les obres han consistit en l’adaptació de la T-330 a les característiques d’una carretera de la xarxa comarcal: velocitat de projecte de 80 km/h i una secció transversal de 8 metres que està formada per dos carrils de 3 metres i dos vorals d’1 metre.

Les obres s’han desenvolupat sobre tres trams diferents. Al tram més proper a l’Aragó, d’1,2 km, s’ha eixamplat la plataforma. En especial s’ha hagut d’eixamplar el pont existent sobre el riu Algars, així com les obres de drenatge. També en aquest tram s’ha format una intersecció canalitzada, amb tercers carrils d’espera per als girs a l’esquerra.

El tram intermedi, d’aproximadament 1 km, s’ha eixamplat i s’han perllongat les obres de drenatge existents.

Finalment, el tram més proper a la cruïlla d’Horta de Sant Joan, d’uns 2, 6 km, s’ha eixamplat i s’han perllongat les obres de drenatge existents. En aquest tram cal destacar la formació d’una intersecció canalitzada amb tercers carrils d’espera per als girs a l’esquerra per accedir a Lledó d’Algars, ja dins l’Aragó.

Les obres han inclòs també la formació de cunetes, la instal·lació de barreres de seguretat, de senyalització horitzontal i vertical i la preparació dels talussos per realitzar-hi la hidrosembra a partir de la tardor.

D’altra banda, cal recordar que la primera fase de l’actuació en aquesta carretera realitzada l’any 2000 va consistir en condicionar els accessos a Arnes, la zona intermèdia amb el traçat més difícil i l’encreuament d’Horta de Sant Joan. Aquest fase va tenir un cost de 1,34 milions d’euros.

Finalment, cal assenyalar que la millora de la cruïlla d’Horta de Sant Joan i l’Eix de l’Ebre ha estat objecte del corresponent estudi informatiu i d’impacte ambiental del qual s’iniciarà la informació pública aquest setembre.

 

`