Territori i Sostenibilitat

Nova estació de transferència de residus municipals a l'Alt Camp

query_builder   12 desembre 2002 20:43

event_note Nota de premsa

Nova estació de transferència de residus municipals a l'Alt Camp

El Departament de Medi Ambient i el Consell Comarcal de l’Alt Camp han signat un conveni de col·laboració per a la construcció d’una estació de transferència de diverses fraccions de residus municipals, que inclourà una deixalleria, en els municipis d’Alió i Bràfim. La seva vigència serà des de la data de signatura fins el 31 de desembre de 2005, prorrogable per acord de les parts.

Aquesta actuació s’enquadra en les previsions del Programa de Gestió de Residus Municipals 2001-2006, dins l’eix d’actuació de valorització de la fracció orgànica dels residus municipals, amb l’objectiu de completar la xarxa d’infrastructures per tal d’optimitzar els costos de transport en àrees allunyades.

L’import de la inversió prevista és de 969.600 €. Aquesta inversió es finançarà conjuntament amb fons de la Junta de Residus i Fons Europeus del tram autonòmic. Els compromisos adquirits per la Junta de Residus són els de garantir el 100 % del finançament del projecte, contractar i fer el seguiment de les actuacions objecte del conveni.

Les plantes de transvasament de residus municipals són instal·lacions intermèdies entre els llocs de recollida i les plantes de gestió dels residus. La finalitat d’aquestes instal·lacions és la de disminuir els costos de transport dels residus fins al seu destí.