Territori

Risc d'incendi elevat a quatre comarques catalanes

-Activat el nivell de vigilància exclusiva d'incendis al Montsià, Baix Ebre, Baix Camp i Alt Empordà

query_builder   29 gener 2003 12:22

event_note Nota de premsa

Risc d'incendi elevat a quatre comarques catalanes

-Activat el nivell de vigilància exclusiva d'incendis al Montsià, Baix Ebre, Baix Camp i Alt Empordà

La Direcció General de Prevenció de Riscos en el Medi Natural, del Departament de Medi Ambient, ha activat avui el Pla Alfa, de desplegament operatiu dels efectius per risc d’incendi forestal, en el nivell 2, que suposa la vigilància exclusiva d’incendis, en les comarques del Montsià, Baix Ebre, Baix Camp i Alt Empordà.

 Aquest procediment s’ha activat degut al fort vent, que ja ha començat a bufar en les últimes hores, i que el Servei de Meteorologia de Catalunya preveu que s’incrementarà aquesta tarda, superant el llindar dels 25 metres per segon (90 quilòmetres per hora). A les Terres de l’Ebre, la manca de pluges en els últims tres mesos fa augmentar encara més el risc.

L’activació del nivell 2 del Pla comporta:

- El control de columnes de fum a terrenys forestals i a terrenys no forestals a menys de 400 metres de zones forestals.

 - La identificació de l’autor del foc.

 - En cas de perill, fer-lo apagar.

- El control de llocs predeterminats d’especial risc.

 - La vigilància de la circulació de vehicles per zones forestals predeterminades.

- La posada en servei de punts de guaita estratègics i predeterminats.

- El control d’abocadors predeterminats.

 El Cos d’Agents Rurals i les Associacions de Defensa Forestal han establert els dispositius necessaris per controlar aquesta situació. Es recomana als ciutadans màxima precaució, no fer foc sota cap concepte, i no fer activitats que puguin comportar un risc per al medi natural. Podeu consultar el mapa de risc d’incendi per avui en la següent adreça: http://www.gencat.es/mediamb/incendis/maparisc.htm.