Territori

Previsió de pluges generals i molt abundants a Catalunya

query_builder   22 novembre 2002 14:20

event_note Nota de premsa

Previsió de pluges generals i molt abundants a Catalunya

El diumenge 24-11-02 i el dilluns 25-11-02 s’esperen pluges generals a tot Catalunya, que podran ser d’intensitat forta i acumular quantitats molt abundants.

El Servei Meteorològic de Catalunya informa que durant el diumenge 24-11-02 i el dilluns 25-11-02 s’esperen pluges generals a tot Catalunya, que podran ser d’intensitat forta i acumular quantitats molt abundants.

L’arribada d’un sistema frontal, juntament amb la formació d’una petita depressió a l’àrea de Catalunya farà que les pluges siguin generals. S’iniciaran dissabte al vespre pel sud i l’oest del país i al llarg de diumenge es generalitzaran. Dilluns començarà amb la mateixa tònica, tot i que al llarg de la jornada les precipitacions aniran desapareixent.

Pel que fa a la cota de neu, diumenge  estarà situada cap els 1900 metres al Pirineu Occidental i al voltant dels 2300 a l’Oriental. Al llarg de dilluns anirà baixant progressivament.

Durant tot l’episodi es podran enregistrar quantitats molt abundants de pluja (entre 50 i 100 l/m2) i, a més, podran anar localment acompanyades de tempesta i, fins i tot, de calamarsa. La intensitat de la pluja serà moderada en general, tot i que puntualment podria ser forta.