Servei Meteorològic de Catalunya

Milloren les condicions meteorològiques i Medi Ambient reobre els accessos al massís de les Gavarres

query_builder   16 agost 2003 16:03

event_note Nota de premsa

Milloren les condicions meteorològiques i Medi Ambient reobre els accessos al massís de les Gavarres

El conseller de Medi Ambient, Ramon Espadaler, ha visitat avui la zona afectada per l’incendi de Maçanet Continua activat un Pla Especial de Vigilància a tota la zona

El Departament de Medi Ambient ha decidit aquesta tarda i davant una millora objectiva de les condicions atmosfèriques avaluades en el mapa de risc d’incendi reobrir l’accés al massís de les Gavarres (Gironès i Baix Empordà). L’aixecament d’aquesta mesura no suposa " haver de baixar la guàrdia" tal i com ha manifestat avui el conseller de Medi Ambient, Ramon Espadaler,  durant la seva visita a Maçanet de la Selva  i continuaran les mesures de vigilància del Cos d’Agents Rurals.

El passat dimarts dia 12 d’agost es va activar el nivell 3 del Pla Alfa que implica que es restringeixi l’accés a massissos forestals. L’activació d’aquest nivell va suposar que durant aquests dies  s’impedís accedir a les pistes forestals de les Gavarres a tots aquells vehicles i persones no residents o autoritzades. Per aquest motiu el Cos d’ Agents Rurals va col·locar  uns senyals de prohibit el pas al massís de les Gavarres i amb les patrulles ha estat vigilant aquests quatre dies que tot estigues sota control.

Tot i haver aixecat el Nivell 3 continuarà activat un pla especial de vigilància per controlar tot el massís de les Gavarres, el Nivell 2 del Pla Alfa. Aquest nivell implica que el Cos d’Agents Rurals portin a terme la vigilància de la circulació de vehicles a la zona i un control exhaustiu, per part de tots els efectius, dels llocs predeterminats d’especial risc d’incendi.

La reobertura de l’accés s’ha comunicat a tots els Municipis que tenen pistes forestals en el massís de les Gavarres són: Bordils, Calonge, Cassà de la Selva, Castell d’Aro, Celrà, Cruïlles, Forallac, Girona, Juià, La Bisbal de l’Empordà, Llagostera, Llambilles, Madremanya, Mont-Ras, Palafrugell, Palamós, Quart, Sant Martí Vell, Santa Cristina d’Aro, Torrent i Vall-Llobrega.

El conseller Ramon Espadaler s’ha reunit aquest matí, a les 10, amb l’alcalde de Maçanet de la Selva, Josep Romaguera, per fer una diagnosi de la zona afectada per els incendis. El conseller ha visitat la zona cremada  i ha establert les mesures més imminents, que amb el recolzament del Govern de la Generalitat, són la de garantir l’aigua i llum als afectats. Des del Departament de Medi Ambient les prioritats inicials són ara la neteja de les lleres dels rius i rieres i la retirada de la fusta cremada del bosc. En aquest sentit, el conseller Ramon Espadaler, ha recordat la mesura de crear com a alternativa una planta de biomasa .