Agència Catalana de l'Aigua

Millores en les infrastructures d'abastament d'aigua de l'Alt Empordà

-L'Agència Catalana de l'Aigua aprova actuacions als municipis de Saldet i de Rabós

query_builder   11 novembre 2002 11:00

event_note Nota de premsa

Millores en les infrastructures d'abastament d'aigua de l'Alt Empordà

-L'Agència Catalana de l'Aigua aprova actuacions als municipis de Saldet i de Rabós

El Departament de Medi Ambient, a través de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA), ha aprovat les obres d’abastament d’aigua en alta de Saldet, al terme municipal de Ventalló, i de millora de l’abastament de Rabós, a l’Alt Empordà.

Saldet, amb una població de 100 habitants, s’autoabasteix d’aigua en condicions força precàries. Per tal de pal·liar aquesta situació i municipalitzar el servei, l’ajuntament ha sol·licitat ajut econòmic per a l’execució de les obres d’abastament en alta.

L’ACA ja ha executat la primera fase de les obres previstes, consistents en la perforació d’un pou de captació a l’al·luvial del Fluvià. Les següents fases preveuen l’equipament del pou i d’un conducte d’impulsió fins al dipòsit regulador proper. Aquest dipòsit tindrà una capacitat de 240 metres cúbics, suficient per a l’abastament, en una propera actuació, dels nuclis de Can Jordi i Montiró, i per donar compliment a la normativa antiincendis. També s’hi instal·larà un grup de pressió i es farà la connexió elèctrica.

El pressupost de les obres és de 70.021,16 € més IVA, finançat al 50 per cent per l’ACA i l’ajuntament.

El municipi de Rabós es proveeix d’aigua potable de dos pous, situats al costat de la riera Orlina, impulsada a través d’una canonada de fibrociment fins a un dipòsit regulador de 100 metres cúbics de capacitat. L’ajuntament pretén millorar el sistema, modificant-ne la cloració  per adequar-la a l’actual normativa, i instal·lant un sistema de telecontrol.

Les obres consisteixen en la instal·lació d’un equip de cloració i un equip de telecontrol via ràdio. El pressupost total ascendeix a 25.260 €, un 80 per cent dels quals aniran a càrrec de l’ACA.