Territori

Medi Ambient signa un conveni amb la Comunitat de Regants dels Canals d'Urgell, i els ajuntaments de Tàrrega, Artesa de Segre i Agramunt

query_builder   21 febrer 2003 14:14

event_note Nota de premsa

Medi Ambient signa un conveni amb la Comunitat de Regants dels Canals d'Urgell, i els ajuntaments de Tàrrega, Artesa de Segre i Agramunt

 Una col.laboració que fa compatible les necessitats d’aigua als canals de reg amb les necessitats d’aigua per l’abastament dels municipis

El conseller de Medi Ambient, Ramon Espadaler, ha signat avui un conveni de col·laboració amb la comunitat de Regants dels Canals d’Urgell i els ajuntaments de Tàrrega, Artesa de Segre i Agramunt.

El Departament de Medi Ambient a través de l’Agència Catalana de l’Aigua es farà càrrec de les despeses les obres d’instal·lacions i treballs destinats a la millora de la xarxa de desguassos i demés elements que faciliten la distribució de l’aigua de la CGRCU, amb un import anual de 180.303,63€.

Els canals d’Urgell, al marge de possibilitar el reg, subministren l’aigua de boca per a un gran conjunt de municipis de la zona regable del Segrià, Garrigues, Noguera, Segarra i l’Urgell, i també mitjançant les xarxes de la Vall de Sió, Vall de Cercavins i Vall del Corb a municipis del marge esquerra del canal. Acabada la campanya de regs, es procedeix al tancament dels canals per portar a terme les actuacions de reparació, manteniment i millores que garanteixin la propera temporada. Aquest tancament s’interromp una setmana al mes per al subministrament d’aigua a les poblacions de l’àmbit.

Aquestes xarxes d’abastament del marge esquerra, es van realitzar, ha recordat el conseller “amb la voluntat d’entesa i col·laboració de la Comunitat General de Regants i municipis i consells comarcals afectats”. El conseller ha afegit que “el capteniment que es te per desenvolupar les xarxes del Sió, Cercanvins, i Corb des de el Govern es molt positiu”. “El conveni que s’ha signat avui”, ha afirmat el conseller “i tot un seguit d’actuacions, de major o menor importància econòmica formen part d’un conjunt, d’una política de l’aigua, clara, definida i coherent, prioritària en l’acció de govern”.

Al marge del conveni també s’han anunciat un seguit d’actuacions: Basses en estudi i programades:

 Bassa de la Vall de Sió

 Bassa de la Vall del Corb

 Bassa de Mollerussa-Palau

 Bassa de Puigverd d’Agramunt

 Ampliació de la bassa d’Arbeca Basses en construcció

 Agramunt

 Vallfogona de Balaguer Xarxa de Rialb

També es troba en redacció el projecte de conducció entre Rialb i la Xarxa de les Garrigues, que ha de permetre en un futur millorar substancialment l’aprofitament de l’Aigua, i independitzar el reg de l’abastament. L’Agència Catalana de l’Aigua tindrà reunions, properament, per a determinar les necessitats.