Territori

Medi Ambient requereix l'aturada de les obres en el límit de l'abocador de Vacamorta

query_builder   10 setembre 2004 11:14

event_note Nota de premsa

Medi Ambient requereix l'aturada de les obres en el límit de l'abocador de Vacamorta

El Departament de Medi Ambient i Habitatge ha requerit a l’empresa Recuperació de Pedreres, SL, titular del dipòsit controlat de Cruïlles, que aturi totes les obres que està realitzant fora del perímetre autoritzat com a preparació de la segona fase d’explotació.

L’ajuntament de Cruïlles, els veïns i la Plataforma Antiabocador van advertir al Departament, a finals del mes de juliol, que l’empresa estava fent moviments de terres fora del perímetre autoritzat. Per aquesta raó, membres del Cos d’Agents Rurals i un tècnic del Departament de Medi Ambient i Habitatge, acompanyats per una tècnica de l’empresa, van aixecar el perímetre de la zona afectada amb un GPS. Un cop verificades les dades, i autenticada la sortida de límits, el dia 28 de juliol, el Director dels Serveis Territorials del Departament de Medi Ambient a Girona, Gabriel Jover, va fer un requeriment a l’empresa perquè aturés les obres, advertint que els treballs fora de la zona autoritzada podien ser constitutius d’infracció administrativa, d’acord amb la Llei 3/98 d’Intervenció Integral de l’Administració Ambiental. Arrel del requeriment, l’empresa va aturar les obres.

Entre finals d’agost i principis de setembre, el Departament de Medi Ambient i Habitatge té constància que s’han reiniciat els moviments de terres.

El divendres, 3 de setembre, tècnics del Departament i agents rurals tornen a amidar les obres. Segons les dades extretes, l’empresa pot haver excavat més de 4200 metres quadrats fora del límit de l’abocador. Amb aquesta informació, ahir dijous, 9 de setembre, el Director dels Serveis Territorials efectua una visita d’inspecció i requereix que s’aturin totes les obres que s’estan realitzant dins l’àrea afectada.

La propera setmana s’efectuarà un afitament de tot el perímetre del dipòsit controlat de forma conjunta entre tècnics del Departament de Medi Ambient i Habitatge i de l’empresa Recuperació de Pedreres, SL.