Agència Catalana de l'Aigua

Medi Ambient confirma que la taca d'hidrocarburs a l'Ebre s'ha dissolt

query_builder   26 febrer 2004 10:19

event_note Nota de premsa

Medi Ambient confirma que la taca d'hidrocarburs a l'Ebre s'ha dissolt

Només queden algunes restes a l’alçada de MiravetL’Agència Catalana de l’Aigua continua analitzant les mostres recollides ahir i el possible origen de l’incident

Aquest matí, tècnics de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA), del Departament de Medi Ambient i Habitatge, han continuat les inspeccions per esbrinar l’origen de la taca d’hidrocarburs apareguda ahir a l’Ebre entre Miravet i Tivenys.

Aigües avall de la sortida del clavegueram de Miravet s’han localitzat petites taques olioses i molt difoses que suraven de forma intermitent. És per això que s’ha demanat a l’Ajuntament de Miravet un plànol de la xarxa de clavegueram per fer un seguiment més exhaustiu i focalitzar l’origen de l’incident.

La taca més important detectada ahir ja s’ha dissolt del tot amb l’aigua i no ha produït afectació al medi, motiu pel qual el Departament de Medi Ambient i Habitatge dóna per resolt l’episodi.

Paral·lelament, l’ACA continua analitzant les mostres recollides ahir dimecres per saber la composició exacta del producte i acotar-ne la possible procedència.