Territori

Medi Ambient i Habitatge organitza una Jornada sobre Comerç de Drets d'Emissions

query_builder   13 octubre 2004 11:49

event_note Nota de premsa

Medi Ambient i Habitatge organitza una Jornada sobre Comerç de Drets d'Emissions

Medi Ambient i Habitatge organitza una Jornada sobre Comerç de Drets d’Emissions

La ministra Narbona i el conseller Milà atendran els mitjans després de les seves intervencions

El Departament de Medi Ambient i Habitatge ha organitzat per dimecres, 13 d’octubre, a Barcelona la Jornada sobre Comerç de Drets d’Emissions i Altres Mecanismes Flexibles. Aquesta Jornada comptarà amb la participació dels màxims responsables europeus de l’àmbit de la regulació ambiental.

L’1 de gener de 2005 entrarà en vigor a la Unió Europea el mercat de drets d’emissions de gasos amb efecte d’hivernacle. Aquest és un instrument de protecció ambiental innovador que combina els aspectes de control normatiu amb els mecanismes de mercat. Aquests mesos per tant, són claus per coordinar institucionalment els organismes que hauran de garantir la transparència, la confiança dels mercats i el repartiment de funcions que comporta regular les emissions.

La Jornada també permetrà compartir experiències entre els diferents països i regions europees i donarà elements per desenvolupar el gran repte ambiental de la protecció del clima.

Intervindran en la conferència d’obertura el conseller de Medi Ambient i Habitatge, Salvador Milà, a les 9, i la ministra de Medi Ambient, Cristina Narbona, a les 10:30. En acabat, atendran conjuntament els mitjans de comunicació.