Territori

Medi Ambient detecta un abocament de purins a Sant Martí Vell

-Provenia del desbordament de la bassa de purins d'una granja

query_builder   3 desembre 2003 19:26

event_note Nota de premsa

Medi Ambient detecta un abocament de purins a Sant Martí Vell

-Provenia del desbordament de la bassa de purins d'una granja

Tècnics del Departament de Medi Ambient van inspeccionar el passat dilluns la riera La Vilosa, afluent de la riera de Sant Martí, al municipi de Sant Martí Vell (Gironès), alertats d’un possible abocament.

L’abocament estava originat per un desbordament de la bassa de purins d’una granja que arribava a la llera a través d’un sobreeixidor de la mateixa. L’equip de guàrdia de l’Agència Catalana de l’Aigua va avisar els Mossos d’Esquadra i el propietari perquè estiguessin presents en el moment de la presa de mostres de l’abocament i en l’aixecament de l’acta d’inspecció. L’equip de guàrdia també va instar el propietari a aturar el sobreeiximent.

Donada la poca visibilitat i l’alt risc per a la seguretat que comportava accedir a la riera, les tasques dels inspectors van tenir continuïtat l’endemà al matí (2 de desembre). Un equip d’inspecció de l’Agència Catalana de l’Aigua va fer una inspecció detallada, tant de les instal·lacions ramaderes com de l’abocament ja aturat, així com també per analitzar la possible afecció a la riera La Vilosa, prenent mostres aigües amunt i aigües avall de la mateixa, a més de l’abocament.

L’Agència Catalana de l’Aigua ha obert un expedient sancionador al propietari de la granja.