Servei Meteorològic de Catalunya

Les temperatures comencen a descendir i s'ennuvola arreu del país

query_builder   9 gener 2003 20:03

event_note Nota de premsa

Les temperatures comencen a descendir i s'ennuvola arreu del país

Des de primeres hores de la tarda el cel s’ha ennuvolat arreu del país i han començat a caure precipitacions febles a punts del terç sud i a punts de la Costa Brava que han deixat quantitats de l’ordre d’1 l/m2. Aquestes han estat en forma de neu per damunt dels 800 metres aproximadament a la serra de Prades i als Ports de Beseit. Les temperatures han anat davallant progressivament i a hores d’ara volten els 0 graus al Pirineu, 5 a l’interior i els 9 graus al litoral.

Previsió

Dijous dia 9: la tendència serà que les precipitacions s’estenguin a d’altres punts del país, especialment del litoral i prelitoral, on seguiran sent febles. La cota de neu tendirà a davallar fins els 500 metres al final del dia, si bé puntualment podrà ser més baixa.

Divendres dia 10: de matinada les precipitacions novament es restringiran a l’extrem sud així com al vessant nord del Pirineu. La cota de neu es mantindrà al voltant dels 500 metres.

A partir del matí ja no s’esperen precipitacions, tret del vessant nord del Pirineu. La temperatura baixarà progressivament al llarg del dia, amb glaçades fortes al Pirineu i moderades a l’interior al final. El vent bufarà de component nord amb ratxes fortes als dos extrems del país.