Agència de l'Habitatge de Catalunya

La Generalitat construeix habitatges de protecció oficial a Cabacés

query_builder   11 agost 2004 09:09

event_note Nota de premsa

La Generalitat construeix habitatges de protecció oficial a Cabacés

L’Institut Català del Sòl ha adjudicat la construcció d’una promoció de 7 habitatges de protecció oficial en el municipi de Cabacés (Priorat). L’obra serà executada per l’empresa Gulnives, SL, per 0,61 M€ (IVA inclòs) i està previst que finalitzi el mes de novembre de l’any vinent.

 

Els 7 habitatges estaran situats en una finca propietat de l’Institut Català del Sòl ubicada en el carrer Pontarrer, en el camí d’accés al municipi de Cabacés.

 

La promoció ha estat projectada per l’arquitecte Felip Guerra. Es tracta d’un bloc de planta baixa més dues plantes pis que té forma esglaonada per adaptar-lo a les característiques topogràfiques del terreny. La planta baixa se situa a la cota inferior del terreny natural, i les dues plantes pis per sobre de la rasant del carrer Pontarrer. Així mateix, el projecte de l’edifici és respectuós envers l’entorn i tant el tractament de les façanes com la configuració del bloc s’integren a la resta d’edificacions del casc urbà.

 

Els 7 habitatges tindran una superfície d’uns 70 m2 amb 3 dormitoris. A la planta soterrània, hi haurà una plaça d’aparcament i un traster per a cada habitatge.

 

Aquesta promoció incorpora diferents elements de sostenibilitat tant en el disseny i els materials emprats com en les energies i la gestió de residus. S’ha tingut especial cura en la utilització de l’energia solar (orientació sud de la sala/menjador i instal•lació de plaques solars per a l’escalfament d’aigua sanitària) i la instal•lació de circuïts dobles d’aigua, mecanismes estalviadors d’aigua i xarxes de recollida selectiva de residus, entre d’altres.

 

Aquests habitatges seran adjudicats com a habitatges de protecció oficial en règim de compravenda, preferentment a famílies joves amb residència  habitual i permanent, o bé amb lloc de treball al municipi de Cabacés. La Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Cabacés participaran en la definició dels criteris d’adjudicació.