Agència Catalana de l'Aigua

L'ACA precinta unes instal·lacions d'esquí nàutic a Sant Pere Pescador

query_builder   17 setembre 2004 16:55

event_note Nota de premsa

L'ACA precinta unes instal·lacions d'esquí nàutic a Sant Pere Pescador

L’Agència Catalana de l’Aigua del Departament de Medi Ambient i Habitatge, ACA, en col·laboració amb el Cos de Policia dels Mossos d’Esquadra de la Generalitat de Catalunya, ha precintat, en data 17 de setembre, les instal·lacions que Estadi Màgic 97, SL, té al riu Fluvià. L’empresa ha estat desenvolupant activitats nàutiques sense cap mena d’autorització de l’Agència Catalana de l’Aigua en el tram del riu Fluvià comprès entre el pont d’accés a Sant Pere Pescador i 2.400 metres aigües amunt, al terme municipal de Sant Pere Pescador.

Aquest espai fluvial és inclòs, íntegrament, en l’àmbit del Parc Natural dels Aiguamolls de l’Empordà. A més, la part baixa del riu Fluvià ha estat objecte d’un estudi sobre la regulació dels usos recreatius i la protecció del medi físic que manifesta, altre cop, la incompatibilitat entre medi físic i una activitat nàutica com la desenvolupada per Estadi Màgic 97, SL, en aquest tram del riu.

L’última resolució denegatòria de la legalització de l’activitat, dictada per l’ACA, és de 24 de juliol de 2001. L’establiment, però, ha seguit practicant l’activitat d’esquí nàutic, per la qual cosa l’ACA ha incoat un expedient sancionador que ha finalitzat amb el requeriment de cessament immediat de l’activitat. En defensa dels seus drets, l’empresa ha interposat un recurs davant el Jutjat Contenciós Administratiu número 2 de Girona en què sol·licita la suspensió de l’executivitat dels actes administratius impugnats.

Tot i que encara no hi ha un pronunciament judicial definitiu, el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, mitjançant sentència de 25 de maig de 2004, i en atenció a l’interès general protegit, ha considerat que els actes dictats per l’Administració són plenament executius.

Xarxes socials de Govern
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia