Agència Catalana de l'Aigua

L'ACA investiga la mortaldat de peixos al Francolí

query_builder   4 octubre 2004 18:50

event_note Nota de premsa

L'ACA investiga la mortaldat de peixos al Francolí

L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA), del Departament de Medi Ambient i Habitatge, està investigant l’episodi de mortaldat de peixos al tram final del riu Francolí. Durant tot el dia d’avui, els inspectors de l’ACA estan realitzant diferents inspeccions a les indústries que aboquen aigües al riu Francolí. També estan realitzant un nou mostreig a tot el riu, des de Valls fins la desembocadura, tant de les aigües de l’eix principal com de totes les aportacions d’aigua lateral

Tot i que encara s’estan esperant els resultats de les analítiques, es pot concloure que la mortaldat va ser ocasionada per una punta d’amoni que portava el riu els passats dies 30 de setembre i 1 d’octubre. Aquesta punta va ser detectada pel departament de control de l’ACA a la caseta de control automàtic de Tarragona. Des del primer dia, membres de l’ACA han inspeccionat el riu, han pres mostres d’aigua, i han avaluat l’estat del medi.

S’han recollit, entre la resclosa del barri de St. Salvador i la desembocadura del Francolí, 740 kg de peixos morts majoritàriament carpes, anguiles i alguna llisa i algun cranc. 

Xarxes socials de Govern
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia