Territori i Sostenibilitat

Els Aiguamolls de l'Empordà exposa dibuixos dels paisatges, la flora i la fauna del Montseny

query_builder   8 novembre 2002 14:24

event_note Nota de premsa

Els Aiguamolls de l'Empordà exposa dibuixos dels paisatges, la flora i la fauna del Montseny

La Sala d’Exposicions del Centre d’Informació del Parc Natural dels Aiguamolls de l’Empordà (el Cortalet) exposa fins el dia 8 de desembre una col.lectiva de dibuixos que mostren els paisatges, la flora, la fauna i l’antropologia del Parc Natural del Montseny.

Titulada "Dibuixants al Montseny" pretén apropar la biodiversitat d’aquest espai als ciutadans a través de la il.lustració científica, que són les imatges, habitualment fetes en tinta xinesa, que serveixen per acompanyar les explicacions científiques dels elements de la natura, i del dibuix naturalista que serveix per il.lustrar les publicacions divulgatives dirigides al gran públic.

Consta de seixanta quadres i es divideix en quatre apartats, tres que corresponen als diferents ambients del Montseny, el mediterrani que mostra la flora i fauna que hi ha fins als 900 metres d’alçada com les plantes amb flors, les genetes i els mussols, l’eurosiberià que acull les espècies animals i vegetals que hi habiten entre els 900 i els 1600 metres d’alçada com perdius i fagedes i el boeroalpí situat a partir dels 1600 metres que és refugi per algunes classes d’orquídies i pel cercavores (Prunella collaris), un ocell  que s’atura a les parts més altes d’aquest massís en els seus viatges migratoris. L’última part mostra l’home i la seva relació amb aquesta muntanya.

És obra d’un grup de disset il.lustradors científics catalans o afincats a Catalunya, entre els que es destaca el desaparegut Eugeni Sierra-Ràfols que és considerat el primer il.lustrador científic de la postguerra i un referent per a tots els que es dediquen a la il.lustració científica en aquest país.

Els visitants podran comprar o consultar el catàleg que explica els orígens de la il.lustració científica i reprodueix els originals exhibits.  

Un dia abans de la clausura i dins del Festival de les Aus, el dissabte 7 de desembre, un dels comissaris de la mostra, Carles Puche farà una xerrada i una visita guiada a l’exposició.