Territori

El conseller de Medi Ambient visita la Vall d'Aran

query_builder   28 novembre 2002 13:44

event_note Nota de premsa

El conseller de Medi Ambient visita la Vall d'Aran

Demà divendres, 29 i dissabte, 30 de novembre, el conseller de Medi Ambient, Ramon Espadaler, visitarà la Vall d’Aran. Durant la seva visita, té previst signar un conveni de col·laboració amb el Conselh Generau d’Aran, presentar un projecte de gestió integral de la Vall de la Garona amb fons europeus i presentar també el Pla de Sanejament d’Aigües Urbanes (PSARU) de la Garona.

El conveni de col·laboració entre el Departament de Medi Ambient i el Conselh Generau d’Aran el signaran demà divendres, 29 de novembre, el conseller Ramon Espadaler i el síndic d’Aran, Carlos Barrera. En virtut d’aquest conveni, s’establirà un pla de recuperació del trencalós; es gestionarà la reintroducció de l’ós bru; es regularà la gestió de la Reserva Nacional de Caça d’Alt Pallars Aran; s’acordaran les mesures per a la conservació i regeneració del paisatge rural i per a la prevenció d’incendis, amb la col·laboració del Cos d’Agents Rurals; i s’establirà la gestió de la Xarxa Natura 2002 i del Pla d’Espais d’interès natural.

El dissabte, 30 de novembre, es celebrarà l’acte de presentació del projecte Interreg IIIA “La Vall de la Garona, un territori transfronterer”. L’acte comptarà amb la presència de representants polítics i tècnics de la Generalitat, de l’organisme francès SMEAG (Sindicat Mixt d’Estudis i Gestió de la Garona) i del Conselh Generau d’Aran, tots tres socis del projecte. El projecte neix amb la voluntat de consolidar una cooperació entre Catalunya i França per a una gestió integral i equilibrada del riu Garona, incloent les valls d’Aran i de Comminges. La iniciativa s’inspira plenament en el model europeu de gestió de l’aigua, que es fonamenta en el respecte al cicle de l’aigua i en la participació corresponsable de tots els agents relacionats amb la gestió del recurs.

Tot seguit es farà la presentació del Pla de Sanejament d’Aigües Residuals Urbanes (PSARU) de la Garona, per part de la directora de l’Agència Catalana de l’Aigua, Marta Lacambra. El PSARU 2002, estableix l’objectiu de sanejar les aigües de tots els nuclis i acomplir la Directiva Marc 2000/60, de política d’aigües, després de donar per acabat el PSARU I, que regulava el tractament de les aigües residuals i urbanes de nuclis de més de 2.000 habitants, i l’acompliment de la Directiva 91/271/CEE. D’aquesta manera, es treballa en la millora dels sistemes existents, la connexió a sistemes en ús, i noves actuacions.