Territori

Els estudiants de la Universitat de Vic podran formar-se al Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa

query_builder   30 juliol 2003 11:03

event_note Nota de premsa

Els estudiants de la Universitat de Vic podran formar-se al Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa

El conseller de Medi Ambient, Ramon Espadaler, ha signat avui un conveni de col·laboració amb el rector de la Universitat de Vic, David Serrat

El conseller de Medi Ambient, Ramon Espadaler i el rector de la Universitat de Vic, David Serrat, han signat un acord de col·laboració que permetrà als estudiants d’aquesta universitat realitzar pràctiques al Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa. La col·laboració preveu també la possibilitat de realitzar treballs acadèmics i de final de carrera.

L’acord de col·laboració a través del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa, a part d’ampliar la formació dels propis estudiants universitaris, incentivarà la recerca i la investigació per difondre l’estudi i el coneixement dels valors naturals i culturals del  Parc. Amb aquest acord el Departament de Medi Ambient vol establir una nova via d’intercanvi d’informació mediambiental per millorar  el coneixement i la  difusió del medi.

La formació dels estudiants que s’iniciarà a partir de l’acord de col·laboració és la següent:

- Pràctiques d’estudiants de la Universitat de Vic regulades per convenis de Cooperació Universitat-Empresa

- Treballs acadèmics dirigits i tutoritzats  des de la Universitat o el Parc Natural, o bé de manera conjunta

- Realització d’estudis com a treballs de finals de carrera o altres fòrmules de col·laboració consensuades.

El conveni, d’una durada inicial de tres anys, concreta la voluntat d’ambdues institucions de fer possibles els objectius que els caracteritzen i permetrà que els estudiants de la Universitat de Vic tinguin accés a un espai protegit de característiques molt interessants, que els servirà de camp d’experimentació i aprenentatge real. Els estudis que es realitzin, a la seva vegada, podran tenir utilitat per afrontar la complexa gestió ambiental i social de la zona Volcànica.

El Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa és un dels millors exponents del paisatge volcànic de la Península Ibèrica. Aquest és un dels 12 Parcs Naturals  de Catalunya, uns espais protegits que enguany celebren els 20 anys de la seva creació i que tenen entre d’altres objectius el de fomentar l’estudi i coneixement dels valors culturals i naturals de cada zona.