Territori

Els Aiguamolls de l'Empordà inaugura aquest dissabte una mostra de gravats i relleus per mostrar la bellesa de la natura i els perills que l'amenacen

-L'exposició de l'escultor barceloní Sergi Ricart es pot visitar fins el 4 de maig

query_builder   10 març 2003 16:20

event_note Nota de premsa

Els Aiguamolls de l'Empordà inaugura aquest dissabte una mostra de gravats i relleus per mostrar la bellesa de la natura i els perills que l'amenacen

-L'exposició de l'escultor barceloní Sergi Ricart es pot visitar fins el 4 de maig

El Parc Natural dels Aiguamolls de l’Empordà, que aquest any celebra el seu vintè aniversari, inaugura aquest dissabte 15 de març, a les cinc de la tarda, una exposició de gravats i relleus per mostrar la bellesa de la natura i els perills que l’amenacen.

La mostra titulada "La natura al blanc i al negre" és obra de l’escultor barceloní Sergi Ricart i Jané. Està situada en la Sala d’Exposicions del Centre d’Informació d’aquest espai protegit (el Cortalet) i la componen una quinzena de gravats amb motius animals, alguns dels quals són reivindicatius com el que representa una òliba atropellada. La completen mitja dotzena de relleus, que simbolitzen diversos perills que amenacen el medi ambient com la contaminació de l’aire o el canvi climàtic, i l’escultura d’un linx a mida natural fet en pedra artificial.

Ricart, nascut l’any 1970, va situar, el 2001, més de cent escultures d’ocells a l’edifici de la Pedrera de Barcelona per celebrar el Dia Mundial de les Aus. L’exposició es pot visitar de forma gratuïta cada dia de les 9,30 h a les 14 h i de les 15,30 h a les 18 h, fins l’1 d’abril. A partir d’aquesta data i fins el 4 de maig, l’horari serà de les 9,30 h a les 14 h i de les 16,30 h a les 19 h. Concurs de dibuix.

El parc natural dels Aiguamolls de l’Empordà, l’associació d’Amics d’aquest espai protegit (APNAE) i l’entitat ecologista IAEDEN han convocat el Dotzè Concurs de Dibuix i Pintura de la Natura "Memorial Albert Ramon i Estarriol". El concurs, amb la natura com a tema únic, és obert a la participació dels joves d’entre 12 i 25 anys i pretén incentivar a aquest sector de la població a plasmar pictòricament l’esplendor de la natura per fer-lo descobrir a la societat col.laborant així en la protecció del patrimoni natural. S’han establert tres categories i tres premis en metàl.lic que sumen un total de 1.500 euros i un quart guardó, per a la millor il.lustració de ciències naturals, que consisteix en una estada de cap de setmana en una casa de turisme rural. Cada concursant pot presentar un màxim de tres obres de qualsevol tècnica o estil pictòric fins el 26 de juny. Les pintures s’han d’enviar al Cortalet (Centre d’Informació del Parc Natural dels Aiguamolls de l’Empordà) i el veredicte del jurat es farà públic el 14 de juliol. Els quadres s’exposaran de l’1 de juliol fins el 27 d’aquest mateix mes, dia en què s’entregaran els premis. Precisament, ja ha sortit a la venda el llibre que commemora els primers deu anys d’aquest concurs i que es pot adquirir al Centre d’Informació del Parc.