Territori

Els 4 motors per a Europa analitzen la situació actual dels serveis d'interès econòmic general de la UE

query_builder   19 febrer 2003 13:45

event_note Nota de premsa

Els 4 motors per a Europa analitzen la situació actual dels serveis d'interès econòmic general de la UE

 La conferència se celebrarà a la ciutat de Milà i comptarà amb la intervenció del secretari general del Departament de Medi Ambient

Els propers 20 i 21 de febrer, Milà acollirà la conferència dels 4 motors per a Europa Els serveis d’interès econòmic general a la UE: reptes i propostes de les regions, organitzada per la Llombardia amb la col·laboració de la resta de les regions que formen part del grup: Catalunya, Baden-Württemberg i Rhône Alpes.

Durant els dos dies que durarà la jornada, els participants analitzaran conjuntament quin ha de ser el paper de les regions davant els canvis de mercat provocats per la liberalització dels grans monopolis, que afecten directament a àmbits com ara l’energia, les telecomunicacions, l’aigua i els residus. La posició que han d’adoptar les diverses administracions enfront les noves privatitzacions, la importància dels drets i satisfacció dels nous consumidors i la necessitat que organismes controlin la qualitat dels serveis seran alguns dels temes que s’hi exposaran. El secretari general del Departament de Medi Ambient, Marià Morera, intervindrà durant la inauguració i la cloenda de la conferència.

Els 4 motors van néixer amb l’objectiu de crear un projecte comú per afavorir aspectes econòmics i socials d’aquestes regions en l’àmbit de les infrastructures, polítiques industrials, recerca, ensenyament, cultura, medi ambient, art, etc. Es tracta d’un projecte pioner i molt innovador perquè fa uns anys el tema de les regions no estava tant assimilat com pot estar-ho ara mateix. La idea principal era que les regions podien cooperar, intercanviar coneixements i experiències, i tenir una força dintre de la UE per impulsar aquests aspectes.

El passat mes d’octubre es va celebrar a Cardiff, Gal·les, una conferència entre els consellers de Medi Ambient de les regions integrants d’aquesta associació interregional, entre els quals hi havia el conseller Ramon Espadaler. L’objectiu va ser fer balanç del procés de desplegament de les directives europees en matèria de conservació de la biodiversitat i detectar els possibles grans reptes i qüestions que es troben els diferents governs integrants de l’associació.