Territori i Sostenibilitat

El conseller de Medi Ambient signa 11 convenis de col·laboració per a la millora de la gestió dels residus

query_builder   11 desembre 2002 16:49

event_note Nota de premsa

El conseller de Medi Ambient signa 11 convenis de col·laboració per a la millora de la gestió dels residus

El conseller de Medi Ambient, Ramon Espadaler, ha signat avui dimecres, 11 de desembre de 2002, 10 convenis de col·laboració per a la millora de la gestió de residus.

Els signataris han estat, a banda del Departament de Medi Ambient:

 L’Entitat Metropolitana de Serveis Hidràulics i del Tractament de Residus, i l’ajuntament de Viladecans, per promoure la creació d’un parc ambiental al terme municipal de Viladecans on ubicar els gestors de residus que, per problemes urbanístics, no poden actualment legalitzar-se.

 L’Entitat Metropolitana de Serveis Hidràulics i del Tractament de Residus, per la instal·lació d’un sistema de pretractament, metanització i optimització del sistema de valorització energètica i l’adequació a la normativa comunitària de la instal·lació de tractament de gasos de la planta de valorització de Sant Adrià del Besòs.

 L’ajuntament de Lleida, per a la clausura del dipòsit controlat de residus municipals de Serrallarga, i la instal·lació d’un sistema de tractament de gasos.

 El Consell Comarcal de l’Alt Camp, per a la construcció d’una estació de transferència de diverses fraccions de residus municipals, que inclourà una deixalleria en els municipis d’Alió i Bràfim.

 El Consell Comarcal de l’Alt Urgell, per a la clausura parcial del dipòsit controlat de residus municipals i la instal·lació d’un sistema de tractament de gasos en el dipòsit controlat de Benabarre i la clausura del dipòsit controlat d’Oliana.

 El Consell Comarcal del Baix Camp, per a l’ampliació i millora del Centre de Gestió de Residus Municipals del Baix Camp, al terme municipal del Botarell.

 El Consell Comarcal del Ripollès, per a la clausura del dipòsit controlat de residus municipals de les Llosses i la instal·lació d’un sistema de tractament de gasos.

 La Mancomunitat de Municipis del Bages per a l’abocador, per a l’ambientalització del centre de tractament de residus municipals de Bufalvent, al terme municipal de Manresa.

 El Consorci per a la Gestió de Residus Urbans de l’Urgell, per a l’adequació del dipòsit controlat de residus municipals de l’Urgell, al terme municipal de Tàrrega, mitjançant la instal·lació d’un sistema de tractament de lixiviats.

 El Consorci per a la gestió de residus urbans d’Osona, per a l’ampliació del dipòsit controlat de residus municipals d’Osona, al terme municipal d’Orís.

 El Conselh Generau d’Aran, per a l’adequació de la instal·lació de valorització energètica de residus municipals de Vielha a la Directiva 2000/76/CE, amb la implantació d’un nou sistema de depuració de gasos de combustió i un sistema de recuperació energètica.

L’import total de les actuacions és de 94.193.124,77 €, finançat conjuntament amb fons de la Junta de Residus, del Departament de Medi Ambient, amb Fons Europeus del tram autonòmic, i amb fons municipals.