Agència Catalana de l'Aigua

El conseller de Medi Ambient inaugura la depuradora de Masquefa

query_builder   18 octubre 2003 14:05

event_note Nota de premsa

El conseller de Medi Ambient inaugura la depuradora de Masquefa

Els aiguats de juny del 2000 havien malmès tota la xarxa de collectors i soterrat la depuradora existent al municipi, impossibilitant la seva rehabilitacióEl pressupost total d’execució ha estat superior als 8,5 M €

El conseller de Medi Ambient, Ramon Espadaler, ha inaugurat aquest matí l’estació depuradora d’aigües residuals de Masquefa, a l’Anoia.

Les obres inclouen l’estació depuradora d’aigües residuals de Masquefa i els col•lectors en alta que recullen les aigües residuals del municipi i de la Urbanització de Can Mas de Piera, que anteriorment abocaven al Riu Anoia i Riera de Masquefa. S’assolirà una millora considerable de la qualitat del riu, i conseqüentment, de totes les condicions mediambientals.

L’origen del projecte són les reparacions dels danys causats pels aiguats del 10 de juny de 2000, realitzades per l’Agència Catalana de l’Aigua, del Departament de Medi Ambient, a la comarca de l’Anoia. Els cabals que van discórrer per les diferents lleres de la comarca van provocar importants rompudes a moltes infrastructures. A Masquefa, tota la xarxa de col•lectors d’aigües residuals van resultar afectats irreversiblement, abocant directament al medi. L’estació depuradora existent al municipi va quedar totalment soterrada impossibilitant la seva rehabilitació.

El projecte contempla tot el tractament de l’aigua residual mitjançant un procés biològic, precedit d’un tamisat de fins i d’una eliminació de greixos i sorres, així com el tractament dels fangs generats en aquest procés, aconseguint una qualitat de l’aigua depurada que compleix amb les actuals normatives vigents en matèria d’aigües residuals pel que fa a abocaments a la llera pública.

L’actuació consta de:

• La depuradora d’”El Maset”, la qual realitza un pretractament físic – químic, un procés biològic i una decantació secundària.

• Els fangs surten de la decantació per passar per l’espessiment i la deshidratació.

• Les obres executades depuren les aigües del casc urbà de Masquefa, polígon Pedrosa inclòs, la zona nova de l’Eixample, La Beguda Alta, les urbanitzacions Can Parellada i Can Quiseró.

El pressupost total d’execució ha estat superior als 8,5 M €.