Territori

El conseller de Medi Ambient inaugura la base del Cos d'Agents Rurals del Ripollès

query_builder   3 octubre 2003 18:02

event_note Nota de premsa

El conseller de Medi Ambient inaugura la base del Cos d'Agents Rurals del Ripollès

Aquesta instal·lació actuarà com a base territorial dels agents rurals a la comarca i servirà de magatzem de material i equipament del cos Els agents han fet aquest any 3.916 actuacions a la comarca Ben aviat es posarà en marxa el sistema ÀGORA, d’interconnexió de tots els cossos de la Generalitat

El conseller de Medi Ambient, Ramon Espadaler, ha inaugurat aquesta tarda la nova base del Cos d’Agents Rurals del Ripollès, a Ripoll.

Aquesta instal·lació, que ha costat 95.701 €, actuarà com a base territorial dels agents rurals a la comarca i servirà de magatzem de material i equipament del cos. Hi treballaran el cap de comarca i 9 agents rurals més, que disposen d’un parc mòbil de 5 vehicles tot terreny.

A més, en breu disposaran d’un sistema digital de comunicacions mòbil, anomenada ÀGORA, que s’ha provat amb èxit aquest estiu amb una experiència pilot. El Govern de la Generalitat ha acordat destinar 11,5 M€ per a aquests equipaments digitals a tot Catalunya. L’objectiu és homologar i integrar els serveis de comunicació mòbil del Cos d’Agents Rurals amb els de la resta de la Generalitat, i molt especialment amb el del Cos de Mossos d’Esquadra, garantint la plena coordinació. Entre d’altres actuacions, l’ÀGORA permet el coneixement de l’estat dels recursos i la seva situació geogràfica en línia amb terminals GPS, la realització de tasques amb precisió (marcatge de pistes i camins, nius, etc), la interconnexió via xarxa informàtica, la introducció de dades directament des de la terminal de l’efectiu.

Actualment composen el Cos d’Agents Rurals un total de 412 efectius a tot Catalunya que al llarg de tota  la campanya FOC VERD treballen en un sistema de torns que garanteix que més del 35% dels efectius siguin presents al territori i la xarxa de comunicacions operativa les 24 hores del dia tots els dies de la setmana.

Però la tasca dels agents rurals no s’esgota en la campanya d’estiu sinó que realitzen tasques d’inspecció i col·laboració amb la gestió d’altres matèries. Només en la demarcació de Girona, els agents rurals han fet, al llarg de l’any 2003, 23.443 actuacions, de les que 9.688 són en matèria de prevenció d’incendis, -d’aquestes, 3.738 en gestió del foc i 5.693 d’inspeccions-, 4.012 han estat en matèria de caça i protecció dels animals, 3.809 en matèria forestal, 1.822 en vigilància de la circulació motoritzada, 465 en matèria de pesca, 1.333 en matèries mediambientals, i 2.314 en altres matèries. De totes, 795 han acabat en denúncia. Pel que fa a la comarca del Ripollès s’han fet 3.916 actuacions.