Agència Catalana de l'Aigua

El conseller Espadaler presenta el Programa de Sanejament d'Aigües Residuals Urbanes de la conca del Segre

query_builder   15 novembre 2002 10:47

event_note Nota de premsa

El conseller Espadaler presenta el Programa de Sanejament d'Aigües Residuals Urbanes de la conca del Segre

El conseller de Medi Ambient, Ramon Espadaler, presidirà el dissabte, 16 de novembre, a les 10.30 hores, a l’ajuntament de la Seu d’Urgell, la presentació del Programa de Sanejament d’Aigües Residuals Urbanes (PSARU) 2002 de la conca del Segre. La presentació tècnica del pla anirà a càrrec de la directora de l’Agència Catalana de l’Aigua, Marta Lacambra. 

En la presentació s’informarà dels nivells de tractament de les aigües residuals urbanes de la conca del Segre i dels calendaris d’implementació, així com de la política de protecció de les aigües superficials, mitjançant el desenvolupament de mesures de protecció, millora i regeneració.

El PSARU 2002 s’emmarca entre la Directiva 91/271 de sanejament d’aigües residuals urbanes i la Directiva marc sobre política de l’aigua 2000/60, i en aquest sentit es marquen dos horitzons: l’any 2005 per assolir el tractament adequat, i el 2015 per a aquelles actuacions que impliquin un objectiu més rigorós.

L’antecedent principal d’aquest programa és que fins avui s’ha anomenat PSARU I, i que bàsicament fa referència al sanejament de les aigües residuals urbanes de les aglomeracions de més o de menys de 2.000 habitants, però amb més de 5.000 estacionals. Aquest primer programa està pràcticament enllestit, i a partir d’aquí el PSARU 2002 l’estén en dues direccions: per una banda dóna solució a nuclis petits (menys de 2.000), i per una altra reconsidera els nivells de tractament en les depuradores del PSARU I (millora de la qualitat dels afluents).