Territori

El conseller Espadaler inaugura la nova seu del Parc Natural dels Ports

query_builder   15 octubre 2003 13:30

event_note Nota de premsa

El conseller Espadaler inaugura la nova seu del Parc Natural dels Ports

El conseller de Medi Ambient, Ramon Espadaler, ha inaugurat aquest matí la nova seu tècnico-administrativa del Parc natural dels Ports, a Roquetes, al Baix Ebre, que ha estat construida per un import de 510.860,29 euros (85 milions de les antigues pessetes).

Aquesta edificació, cedida per l’ajuntament de Roquetes, albergarà la presidència, la direcció, les seus tècnica i l’administrativa, sales de treball i comissions, i arxiu. Així es tanca la primera fase de les obres projectades, que en el futur s’aniran repartint per les diferents zones del recinte, i que permetrà assolir els objectius que es van marcar amb la declaració del Parc, fa poc més de dos anys.

També s’inaugurarà l’inici del centre d’informació comarcal per al visitants de  l’espai al Baix Ebre, amb una zona d’exposició i saló d’actes per a les activitats de tot tipus que desenvoluparà el Parc.

Aquesta iniciativa ha estat possible per la bona entesa de les diferents administracions implicades, tant de la pròpia Generalitat com de l’Administració Local a través de tots i cadascun del 9 municipis (Arnes, Horta de Sant Joan, Prat de Comte, Paüls, Roquetes, Alfara de Carles, Tortosa, Mas de Barberans i la Sénia) i de les tres comarques (Montsià, Baix Ebre i Terra Alta) i per la Diputació de Tarragona qui, entre altres coses, ha realitzat el projecte d’aquesta obra.

Definit com un dels espais naturals de més interès per a Catalunya per la seva extensió –35.110ha–, la seva situació geogràfica, la seva entitat física i orogràfica i la seva remarcable diversitat biològica, el Parc Natural dels Ports és una de les zones més agrestes del Principat; tan sols acull onze poblacions en 800 km2 de territori. El Montcaro és el cim més alt del massís; una talaia natural de 1.447m d’altitud que ens permet observar les Illes o els Pirineus des del sud de Catalunya.

A cavall de tres comunitats, Catalunya, València i Aragó, des d’Horta de Sant Joan fins a la Pobla de Benifassà i des de Beseit a Tortosa, els Ports són una àrea de gran interès pel nombre d’espècies animals (cabra salvatge, senglars, llúdriga, repicatalons, muflons, esquirols, teixons, voltors, àligues, o aus nocturnes) així com per les espècies de flora rares o endèmiques (salze de cingle, viola d’aigua).