Territori

El conseller Espadaler ha inaugurat aquest matí la instal·lació d'energia tèrmica solar de l'Hospital General de Vic

La instal·lació permet reduir lemissió de CO2 a latmosfera i genera el 70% de l'aigua calenta de l'hospital

query_builder   28 febrer 2003 17:12

event_note Nota de premsa

El conseller Espadaler ha inaugurat aquest matí la instal·lació d'energia tèrmica solar de l'Hospital General de Vic

La instal·lació permet reduir lemissió de CO2 a latmosfera i genera el 70% de l'aigua calenta de l'hospital

El conseller de Medi Ambient, Ramon Espadaler, ha inaugurat aquest matí la nova instal·lació d’energia tèrmica solar de l’Hospital General de Vic. Es tracta d’un projecte d’aprofitament d’energies renovables format per 400 m2 de captadors solars tèrmics. Es tracta de la instal·lació d’aquestes característiques més gran de l’estat espanyol dins l’àmbit sanitari.

Aquesta instal·lació permet reduir l’emissió de CO2 a l’atmosfera generant el 70% de les necessitats d’aigua calenta sanitària de l’Hospital. El cost del projecte és de 182.000€ i ha comptat amb les subvencions de 12.000€ de l’Institut Català d’Energia de la Generalitat de Catalunya i de 66.000€ de l’Instituto para la Diversificación y Ahorro de Energía del Ministerio de Ciencia y Tecnología, les quals representen un 43% del seu cost.

Aquesta actuació s’emmarca dins la política mediambiental de l’Hospital General de Vic que contempla el seu compromís social i es fixa com a objectiu fonamental tenir cura de que totes les decisions i activitats lligades als processos i activitats de l’Hospital estiguin presidides pel respecte al medi i així assolir progressivament l’estatuts d’Hospital verd.

El conseller Espadaler ha destacat en el seu parlament el compromís de l’Hospital General de Vic amb el medi ambient des de diferents punts de vista. En primer lloc amb la gestió dels seus residus, en segon lloc amb l’energia i, en un futur amb l’aigua ja que el proper pas ha de ser en aquesta direcció, en l’estalvi d’aigua.

Ha remarcat d’aquest projecte “la seva sostenibilitat” tant des del punt de vista ambiental ja que suposarà deixar d’emetre una quantitat de CO2 a l’atmosfera i molt en línia de les directius marcades a Johanesburg o al protocol de Kioto.

En segon lloc, també destaca la seva sostenibilitat des del punt de vista econòmic, ja que serà amortitzat en molt poc temps i, finalment, des del punt de vista social ja que “el que fem avui ha de tenir un valor pedagògic”.

El conseller ha recordat que en el camp del Medi Ambient “s’ha de pensar en global però s’ha d’actuar en local” ja que, d’una banda, són necessàries unes directives marc però són molt importants les petites decisions, les que pren cada persona en cada moment.