Servei Meteorològic de Catalunya

El Servei Meteorològic de Catalunya organitza una jornada de treball sobre l'impacte social dels fenòmens meteorològics

En el marc del projecte internacional MEDEX

query_builder   23 febrer 2004 10:16

event_note Nota de premsa

El Servei Meteorològic de Catalunya organitza una jornada de treball sobre l'impacte social dels fenòmens meteorològics

En el marc del projecte internacional MEDEX

Els dies 23 i 24 de febrer, se celebra a la Sala d’Actes del Departament de Medi Ambient una Jornada de treball sobre l’estudi dels impactes socioeconòmics dels fenòmens meteorològics severs (Workshop on Social Impact Research in MEDEX).

Aquesta jornada, que serà inaugurada pel director del Servei Meteorològic de Catalunya, Joan Pallisé, la directora de l’Institut Nacional de Meteorologia, Milagros Couchoud, i el representant de l’OMM (Organització Meteorològica Mundial), Roger Pielke, s’emmarca dins el projecte d’investigació sobre la predicció de la formació de depressions mediterrànies (MEDEX).

El projecte MEDEX va néixer fa 3 anys impulsat pel doctor Agustí Jansà, director del Centre Territorial de les Illes Balears de l’INM, i, després d’haver cobert la primera etapa, en què s’han identificat un grup d’episodis de temps sever a la Mediterrània i se n’ha recollit tota la informació meteorològica disponible, entra en una segona fase dedicada, entre d’altres objectius, a valorar l’impacte d’aquests fenòmens i la reducció que aquest impacte podria tenir si es disposés d’una millor predicció meteorològica.

El MEDEX agrupa serveis meteorològics, universitats i centres d’investigació de l’entorn mediterrani, i compta amb el suport de l’OMM.

En aquesta ocasió, la trobada s’ha obert a experts en emergències, assegurances i economia, a fi que aportin els seus coneixements en un camp que queda més enllà del treball habitual dels meteoròlegs. Pel que fa a Catalunya, a més del Servei Meteorològic, hi participen la Direcció General d’Emergències i Seguretat Civil de la Generalitat i la Universitat de Barcelona.

El dia 25 continuaran els treballs, però en aquesta ocasió només per als participants habituals del projecte MEDEX.

L’objectiu d’aquesta Jornada és obrir la porta a posteriors estudis que demostrin la rendibilitat de l’increment de les xarxes d’observació meteorològica i de la investigació de la ciclogènesi (formació de depressions) a la Mediterrània, a causa de la minimització de l’impacte que es podria assolir.