Territori

El conseller Espadaler ha inaugurat la nova seu administrativa i documental del Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici

query_builder   17 abril 2003 15:00

event_note Nota de premsa

El conseller Espadaler ha inaugurat la nova seu administrativa i documental del Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici

El centre Ca de Simamet està situat a Vall de Boí També ha presentat el llibre Els tresors d’Aigüestortes i Sant Maurici

El conseller de Medi Ambient, Ramon Espadaler, ha inaugurat avui Ca de Simamet, situat a Vall de Boí ( Alta Ribagorça) com a seu del Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici.

Aquest edifici acollirà l’àrea d’administració i el centre de documentació. Un cop inaugurat Ca de Simamet s’ha presentat el llibre Els tresors d’Aigüestortes i Sant Maurici. Ca de Simamet va ser adquirit per la Generalitat l’any 1998 per rehabilitar-lo i convertir-lo en un equipament del Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici.

Les obres de rehabilitació han durat dos anys, perquè es tracta d’una antiga casa pairal catalogada del S XVIII, que conté en el seu interior una muralla medieval i s’hi ha volgut conservar adequadament tot el seu valor artístic i històric. El nou centre està situat molt a prop de l’església de Sant Joan de Boí, declarada Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO.

L’edifici consta d’una planta baixa d’atenció als visitants de 152 m2, una primera planta de 245 m2 on s’hi troba l’àrea d’administració i la sala d’audiovisuals i conferències, i un sota coberta de 190 m2 que està ocupat pel centre de documentació. El pressupost de la rehabilitació ha estat de 1,6 M € i l’aportació feta pel Departament de Medi Ambient de 367.000 €.

Durant aquest estiu es complementarà l’actuació dotant al centre d’una petita àrea d’interpretació i s’està preparant el nou audiovisual relacionat amb l’evolució, estratègies i adaptació de les espècies de flora i fauna per a viure a un medi tan feréstec com l’alta muntanya.

El conseller ha presidit també l’acte de presentació del llibre Els tresors d’Aigüestortes i Sant Maurici. El llibre, que s’ha editat amb la col·laboració del Departament de Medi Ambient, és un recull d’imatges, textos i plànols que constitueixen un instrument per descobrir tots els tresors d’aquests indrets. Els autors del llibre són l’escriptor, Pep Coll, la directora del Parc Nacional, Mercè Aniz i el fotògraf Victor Luengo.

`