Territori

El Parc Natural dels Aiguamolls de l'Empordà celebrarà el seu vintè aniversari l'any 2003

query_builder   20 desembre 2002 17:46

event_note Nota de premsa

El Parc Natural dels Aiguamolls de l'Empordà celebrarà el seu vintè aniversari l'any 2003

El Parc Natural dels Aiguamolls de l’Empordà commemorarà l’any vinent el seu vintè aniversari i ho farà amb activitats durant tot el 2003.

El programa d’actes inclou propostes per a tots els públics:

 "Els 20 anys de Parc", es tracta d’una proposta, perquè els alumnes de les escoles de primària dels municipis de l’àmbit del Parc Natural, mostrin, en un mural de grans dimensions, la seva visió d’aquest espai protegit.

 "Festa de Primavera". A la primavera es farà una gran festa infantil en la que s’exhibiran els murals que els escolars hauran fet els primers mesos de l’any.

 "Ara som grans". Aquesta proposta és una acampada d’un cap de setmana a la tardor, durant la qual els participants faran accions en benefici del parc natural com feines d’estabilització i protecció de dunes i de marges de rius, senyalització, i consolidació de l’itinerari naturalista de Sant Pere Pescador.

Va dirigida a tots els agrupaments escoltes de Catalunya.

 "Festival de les Aus". Se celebrarà del 6 al 8 de desembre i entre altres activitats mostrarà una exposició de fotografia dels 20 anys d’existència d’aquest parc natural.

 Activitats d’educació ambiental amb el lema "20 anys de Parc"

Aquestes activitats de commemoració s’inclouen en el programa d’actuacions del parc natural pel 2003, que s’ha aprovat aquest matí durant la Junta Rectora d’aquest espai que l’any vinent disposarà d’un pressupost de  1.718.000 euros.

A part d’aquesta celebració s’ha previst acabar la redacció del Pla Especial de Protecció del parc, dur a terme diferents estudis de seguiment de la flora i la fauna que habita al parc i de la qualitat i el cabal de les aigües, i continuar amb el procés d’adquisició de 40 hectàrees de l’Estany de Palau de Baix, situat dins de la Reserva Natural Integral dels Estanys..