Territori

El Departament de Medi Ambient inicia un operatiu especial de vigilància a Reserves de Caça Fronteres

query_builder   15 setembre 2003 17:10

event_note Nota de premsa

El Departament de Medi Ambient inicia un operatiu especial de vigilància a Reserves de Caça Fronteres

Uns cent-cinquanta efectius controlaran la zona aquests diesCoincideix amb la Setmana de la Caça de l’Isard a Andorra

Més de cent-cinquanta efectius entre Guardes de Reserves de Fauna i Agents Rurals del Departament de Medi Ambient s’han desplegat a les Reserves Nacionals de Caça de la Cerdanya-Alt Urgell, del l’Alt Pallars-Aran i de Boumort per vetllar per la població d’isards, cérvols i altra fauna salvatge protegida o   cinegètica.

Aquesta és la Setmana de la Caça de l’Isard a Andorra i d’aquí uns dies a França s’inicia també la caça de l’isard. A més a més, coincideix que els cérvols, que viuen a la reserva de Boumort, estan en període de zel i és molt important que els caçadors no s’introdueixen en aquesta zona i no es molesti els animals en el seu habitat natural. És per això, que durant les pròximes tres setmanes, el Departament de Medi Ambient ha volgut extremar la vigilància a través d’un operatiu especial.

Els equips estan formats per Guardes de Reserva de Fauna i membres del Cos d’Agents Rurals que han instal·lat diversos campaments a les comarques de la Cerdanya, Alt Urgell, Pallars Jussà i Pallars Sobirà. Els efectius circulen durant les vint-i-quatre hores del dia per diferents rutes d’aquest territori per garantir la preservació de les poblacions de fauna salvatge. La situació dels campaments i la mobilitat de les patrulles permeten, en tot moment, seguir l’activitat dels caçadors andorrans i evitar la seva introducció a les reserves de caça.

Aquestes actuacions s’han realitzat en els darrers anys i s’han valorat sempre com a molt positives tal i com ho recull el recentment publicat Pla Estratègic de la Caça a Catalunya. L’any passat, l’operatiu especial de vigilància del Departament de Medi Ambient va realitzar en només una setmana més de  dues-centes actuacions. La majoria d’actuacions van ser de control i seguiment de caçadors en els límits fronterers. També es van localitzar furtius  que abatien isards en  reserves catalanes i caçadors que des d’Andorra disparaven intentant reconduir els animals cap al seu territori per poder-los caçar.

Un cop acabada la setmana de la caça de l’isard andorrana, els serveis de vigilància continuaran les seves activitats de lluita contra el furtivisme i de preservació de la fauna cinegètica i d’altres espècies protegides, tant a les Reserves Nacionals de la Cerdanya-Alt Urgell, Alt Pallars - Aran i de Boumort com a la resta del territori de Catalunya.