Territori

El Departament de Medi Ambient i el Conselh Generau d'Aran fixen les bases de col·laboració per millorar la gestió mediambiental

-El conveni facilitarà els instruments necessaris per l'exercici eficaç de les competències relatives a protecció de la

query_builder   28 novembre 2002 19:12

event_note Nota de premsa

El Departament de Medi Ambient i el Conselh Generau d'Aran fixen les bases de col·laboració per millorar la gestió mediambiental

-El conveni facilitarà els instruments necessaris per l'exercici eficaç de les competències relatives a protecció de la

El conseller de Medi Ambient, Ramon Espadaler i el síndic d’Aran, Carlos Barrera, signaran demà divendres dia 29 de novembre de 2002, a la Casa deth Senhor d’Arròs, al carrer Únic, s/n, un conveni de col·laboració en qüestions mediambientals que farà possible un avenç important en la conservació i bona gestió del medi natural al territori de la Vall d’Aran.

El conveni desenvoluparà les mesures de recuperació del trencalòs al territori de la Val d’Aran i els treballs de seguiment i de control de la població d’aquesta espècie en territori aranès i les comarques frontereres.

Igualment es formalitzarà la participació d’ambdues administracions en la xarxa d’itineraris per a la detecció de l’ós bru al territori i en les actuacions de seguiment dels danys produïts per l’animal i la tramitació del pagament dels mateixos. S’actuarà per reintroduir l’espècie i s’intercanviaran periòdicament les dades científiques i  informacions recopilades.

Abans de l’inici de cada temporada cinegètica es posarà en comú la informació relacionada amb la distribució de permisos i reglamentació dels mateixos així com tota l’activitat de vigilància, censos de fauna, controls específics i tasques extraordinàries que afectin a les poblacions animals. Aquestes i d’altres actuacions relacionades amb les activitats de la Reserva Nacional de Caça d’Alt Pallars, es presentaran de forma conjunta.

El Cos d’Agents Rurals del Departament de Medi Ambient exercirà les tasques especials de control i vigilància del furtivisme que s’organitzin a la Val d’Aran i zones limítrofes i el Conselh Generau d’Aran cedirà les instal·lacions del l’Alberg de Salardú per tal que puguin servir com a centre de formació d’Agents Rurals.

El Departament de Medi Ambient finançarà les actuacions corresponents a la regeneració paisatgística dels entorn rurals de la Val d’Aran i el Conselh Generau d’Aran les portarà a terme, amb el compromís de mantenir el paisatge rural de prats i pastures.

Per a la gestió dels espais de la Xarxa Natura 2000 i del Pla d’Espais d’Interès Natural (PEIN) s’establirà un mecanisme amb participació paritària de totes dues administracions.

El Departament de Medi Ambient invertirà, abans d’acabar l’any 2002, la quantitat de 120.202,42 €, dels quals 18.000,00 € es destinaran a la realització de les actuacions en matèria d’indemnització dels danys produït per l’ós bru; la resta, 102.202,42 € a la conservació i regeneració del paisatge rural i de prevenció d’incendis.

Un cop realitzada la signatura del conveni, el conseller Ramon Espadaler oferirà una roda de premsa.