Agència Catalana de l'Aigua

El Departament de Medi Ambient aporta 237.509,08 € per a la reconstrucció d'un tram dels murs sobre el riu Mèder a Vic

query_builder   13 gener 2003 17:58

event_note Nota de premsa

El Departament de Medi Ambient aporta 237.509,08 € per a la reconstrucció d'un tram dels murs sobre el riu Mèder a Vic

El Departament de Medi Ambient ha aprovat un ajut de 237.509,08 € per a la reconstrucció d’un tram dels murs del marge esquerre del riu Mèder en el seu pas per Vic (Osona). L’actuació sobre aquest mur havia de ser ràpida i urgent ja que el mur actual està en perill de ruïna.

L’actuació, que anirà finançada al 100% per l’Agència Catalana de l’Aigua, consisteix en l’enderroc dels murs de gravetat existents, una excavació en el talús de terres, l’excavació de les rases per executar els fonaments i la construcció de les sabates.

Els murs es construiran amb formigó armat i seran d’una altura variable, entre 7,15 i 6,79 metres. Les sabates seran corregudes de formigó armat de 0,9 m. de cantell i 4,10 m. d’amplada. En el tradós dels murs es formarà un drenatge amb graves protegides amb geotextil i un col·lector drenant de 160mm de diàmetre per a la recollida d’aigües pluvials. El parament de l’intradós s’acabarà amb un aplacat de pedres de Folgueroles. També es reposaran tots els drenatges afectats per la reconstrucció del mur.