Territori

El Departament de Medi Ambient dona per finalitzada la recollida de peixos morts a l'Onyar

query_builder   7 gener 2003 16:26

event_note Nota de premsa

El Departament de Medi Ambient dona per finalitzada la recollida de peixos morts a l'Onyar

 Tècnics de l’Agència Catalana de l’Aigua, efectius del cos d’Agents Rurals i Mossos d’Esquadra han col·laborat en la investigació de l’episodi de contaminació del riu Onyar

Al voltant de 2.000 exemplars de peixos morts -bagres, barbs, carpes i anguiles petites- han estat retirats del riu Onyar, en el tram comprès entre Girona i Riudellots de la Selva.

Mossos d’Esquadra, tècnics de l’ACA i efectius del cos d’Agents Rurals van posar en marxa un dispositiu de control i investigació el mateix dia 1 de gener de 2003, a primeres hores del matí, quan van ser detectats els primer peixos afectats, i es van recollir mostres en tot el tram del riu afectat, tant d’aigua com de peixos, per a la seva posterior anàlisi, els resultats de les quals ampliaran la informació en relació a l’incident.

Les dades disponibles fins ara apunten a un abocament puntual, a llera o a clavagueram, d’una substància tòxica per la vida piscícola.

Els Mossos d’Esquadra han iniciat diligències per un pressumpte delicte ecològic i el Departament de Medi Ambient està col·laborant activament en les actuacions d’investigació, posant a la seva disposició tota la informació disponible.

De moment no s’ha observat cap impacte sobre la fauna piscícola aigües avall de l’Onyar a Girona, ni tampoc cap altre fet destacable en el tram de riu afectat per  l’incident.

Cal destacar que es va poder comprovar que a la nit del mateix dia 1 de nou hi havia  peixos vius al riu a l’alçada de la plaça Catalunya a Girona, la qual cosa fa pensar en un fet puntual i en una recuperació ràpida de la vida piscícola en el tram de riu afectat.

El Departament de Medi Ambient farà públics els resultats de les investigacions que es porten a terme, un cop acabades les tasques dels diferents cossos que hi treballen conjuntament per la resolució d’aquest incident.

Barcelona, 3 de gener de 2003