Territori

El Centre d'Informació dels Aiguamolls de l'Empordà ha atès aquest estiu més de 13.000 persones

query_builder   9 octubre 2003 12:16

event_note Nota de premsa

El Centre d'Informació dels Aiguamolls de l'Empordà ha atès aquest estiu més de 13.000 persones

El Centre d’Informació del Parc Natural dels Aiguamolls de l’Empordà ha atès aquest estiu, (de l’1 de juliol al 30 de setembre), 13.494 persones que han demanat informació sobre aquest espai protegit i els diferents itineraris que poden recórrer per descobrir-lo.

En el mateix període de l’any passat es van atendre 12.884 persones.

Amb aquestes dades, els responsables del parc calculen que la xifra de visitants d’aquest estiu se situa en uns 40.400, mentre que a l’estiu del 2002 s’estima que van ser uns 38.600, perquè hi ha usuaris del parc que gaudeixen dels itineraris en hores durant les quals el Centre d’Informació està tancat i altres que es passegen pel parc però no s’aturen al centre.

 

La majoria de persones ateses, un 53,1 per cent, provenen de les diferents comarques catalanes. En segon lloc se situen els ciutadans de la resta de l’Estat Espanyol, que suposen un 13,4 per cent del total de visitants que han entrat al Cortalet per interessar-se per aquest paratge, i en tercera posició s’hi troben els francesos amb un 10 per cent del total.

Tot i que el mitjà de transport més utilitzat és el cotxe, durant aquesta temporada estiuenca s’ha detectat una puja del nombre d’usuaris que s’acosten fins el centre informatiu d’aquesta zona humida en bicicleta. Així, de les 1.482 persones que  ho van fer l’any passat, s’ha passat a 2.203 enguany, el que suposa un augment de gairebé un 49 per cent. Els responsables del parc atribueixen aquest increment a l’interès que ha despertat l’itinerari de la “Ruta dels Estanys”, dissenyat especialment per passejar-s’hi pedalant, una fórmula de passeig que es vol continuar potenciant.

El perfil del visitant del parc és el d’una persona interessada pel món dels ocells, que hi arriba en cotxe i visita de forma exclusiva i per primera vegada els Aiguamolls, segons les dades recollides en el Centre d’Informació

Des de principis d’any i fins a finals de setembre s’han atès en aquest centre 41.425 persones i en el mateix període de l’any passat van ser 39.867 les que van rebre informació en aquest punt. Amb aquestes dades es calcula que els visitants del 2003 fins ara han estat uns 124.000 visitants i 119.600 en el mateix període de l’any 2002.