Agència Catalana de l'Aigua

Derogat el Decret de sequera

-El Decret 22/2002, de 22 de gener, d'establiment i millora de les mesures per a la gestió dels recursos hídrics, ha qu

query_builder   5 desembre 2002 09:47

event_note Nota de premsa

Derogat el Decret de sequera

-El Decret 22/2002, de 22 de gener, d'establiment i millora de les mesures per a la gestió dels recursos hídrics, ha qu

El 22 de gener es va publicar el Decret 22/2002, d’establiment i millora de les mesures per a la gestió dels recursos hídrics, altrament conegut com a “Decret de sequera”, que, atenent a la situació de mancança de pluges i l’esgotament de les reserves, posava certes restriccions a diferents usos en l’àmbit de les conques internes de Catalunya.

Les diferents mesures que aquest decret preveia afectaven les dotacions a derivar dels embassaments, l’ús d’aigua per part de les entitats locals amb finalitats diferents a l’abastament domiciliari, el reg agrícola, els aprofitaments hidroelèctrics i el reg de camps de golf.

El decret era vigent fins el 31 de desembre de 2002, excepte si les reserves d’aigua, en els dos sistemes, Ter i Llobregat, presentessin a principi de cada mes, uns valors iguals o superiors als esmentats en el mateix decret.

Així, els valors a superar a 1 de desembre eren, per als sistemes Ter i Llobregat, de 215 i 120 hm3 respectivament. Pel que fa a la situació real, les reserves d’ambdós sistemes eren 293,78 i 120,09 el dia 1 de desembre. Això ha fet, tal i com s’especifica en la disposició final primera, que el decret quedés derogat.