Territori

Conveni entre el Departament de Medi Ambient i la Federació Catalana de Pesca Esportiva i Càsting [Actualitzada]

query_builder   4 setembre 2003 13:57

event_note Nota de premsa

Conveni entre el Departament de Medi Ambient i la Federació Catalana de Pesca Esportiva i Càsting [Actualitzada]

El conveni afavorirà els ecosistemes de les aigües continentals de CatalunyaEl conseller Espadaler destaca el paper que juguen els pescadors per tenir uns rius "vius"

El conseller de Medi Ambient, Ramon Espadaler, i el president de la Federació Catalana de Pesca Esportiva i Càsting, Lluís Pujal, han signat avui al Refugi de Pescadors de Malagarriga (Bages)  un conveni de col·laboració per desenvolupar diversos programes i actuacions relacionades amb la pesca continental i la conservació de la fauna piscícola durant els pròxims quatre anys.

Aquest conveni té per objecte establir el marc de col·laboració entre el Departament de Medi Ambient i la Federació Catalana de Pesca Esportiva i Càsting per el desenvolupament de diversos programes i actuacions encaminades a la millora en l’ordenació, gestió i sostenibilitat de l’aprofitament piscícola en les aigües continentals de Catalunya. El conveni, que ha entrat en vigor avui i tindrà una vigència fins al 31 de desembre de 2006, també inclou el seguiment i la conservació de la fauna piscícola, els ecosistemes de les aigües continentals i una sèrie d’activitats relacionades amb formació dels pescadors.

En virtut d’aquest conveni, el Departament de Medi Ambient subvencionarà les activitats relacionades amb la gestió, conservació i restauració de les zones de pesca controlada i els seus hàbitats. Les actuacions que es realitzaran durant el període 2003-2006 milloraran la gestió de la pesca continental i aniran encaminades a afavorir la relació entre els pescadors i els ciutadans en general.

Per la seva banda, la Federació Catalana de Pesca Esportiva i Càsting col.laborarà amb el Departament de Medi Ambient en matèries de caire piscícola i assessorà els òrgans de gestió i d’ordenació territorial vinculats amb els espais naturals del territori català.

Durant l’acte de signatura, el conseller Espadaler ha destacat que "el conveni  significa el reconeixement dels pescadors com a gestors del medi. Gràcies a aquest conveni es podran planificar i dur a terme de manera sostenible  repoblacions i activitats de conservació. Per poder realitzar tot això, la Federació Catalana de Pesca disposarà anualment entre quatre-cents cinquanta i sis-cents mil euros que provenen de les taxes que paguen els mateixos pescadors per realitzar les seves activitats". El conseller de Medi Ambient, també ha realçat el gran esforç fet pel Govern de la Generalitat en els darrers anys per la recuperació dels rius i de la qualitat de les seves aigües " ara fem un pas més endavant, i en una nova fase volem aconseguir tenir uns rius vius. Precisament els pescadors jugaran un paper molt important a través del conveni signat avui en aquesta nova  fase".