Servei Meteorològic de Catalunya

Continua la pluja

-Fins dijous al migdia encara es preveuen precipitacions a qualsevol punt

query_builder   26 febrer 2003 14:17

event_note Nota de premsa

Continua la pluja

-Fins dijous al migdia encara es preveuen precipitacions a qualsevol punt

Entre el matí d’ahir dimarts, dia 25, i el migdia d’avui dimecres, dia 26, les precipitacions a Catalunya han estat generals, i s’han recollit quantitats extremadament abundants. Les comarques més afectades han estat les del quadrant nord-est i les de la resta del litoral i Prelitoral.

En les darreres 24 hores les pluges més importants s’han enregistrat a les següents estacions (en l/m2):

Prades 142.5

Viladrau 139.2

Falset 100.2

Molló 94.2

Horta de Sant Joan 86.6

Sant Pau de Segúries 76.0

Anglès 62.8

El Mas de Barberans 58.4

Sant Celoni 57.4

Vallirana 50.6

A més, el vent de xaloc i llevant ha bufat fort al litoral i al Prelitoral, amb ratxes que han superat els 90 km/h. Aquest vent ha alterat molt l’estat de la mar, i s’han enregistrat onades que han arribat a superar els 7 metres d’alçada fora de la protecció de la costa.

Fins dijous al migdia encara es preveuen precipitacions a qualsevol punt. Les més abundants continuaran caient al quadrant nord-est i a la resta del litoral i del Prelitoral. Seran d’intensitat moderada i en 24 hores es podran tornar a acumular més de 100 l/m2, que s’afegiran als que ja han caigut. La cota de neu es mantindrà al voltant dels 1300 metres.

Tant dimecres com dijous, el vent de component est continuarà bufant amb força al litoral i al Prelitoral, i les ratxes podran superar els 90 km/h. El temporal marítim aixecarà onades de més de 5 metres, que puntualment podran arribar als 6.

A causa d’aquesta previsió, el Servei Meteorològic de Catalunya ha emès nous avisos de Situació Meteorològica de Risc per acumulació de pluja, per onatge i per vent pels dies 26 i 27 de febrer de 2003. Aquesta informació es pot consultar a: http://www.meteocat.com/marcs/marcos_previsio/marcs_smr.htm