Agència Catalana de l'Aigua

Aprovades diverses obres en la xarxa d'abastament a la Vall del Sió per més de 571.000 euros

-L'ACA finançarà bona part del projecte constructiu per abastir els masos de la vall

query_builder   8 maig 2003 16:08

event_note Nota de premsa

Aprovades diverses obres en la xarxa d'abastament a la Vall del Sió per més de 571.000 euros

-L'ACA finançarà bona part del projecte constructiu per abastir els masos de la vall

El Consell d’Administració de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) ha aprovat aquest migdia quatre actuacions per a la millora de l’abastament a la Vall del Sió, per un import total de 571.708 euros més IVA, dels quals l’ACA en finançarà el 50%.

El Consell Comarcal de la Segarra ha sol·licitat la connexió de Massoteres amb les instal·lacions de la Vall del Sió, ja que el municipi s’abasta actualment des d’un pou que ha minvat considerablement. El punt més proper de connexió és Guissona, on va arribar la connexió amb l’abastament el passat mes de març. Així que s’ha decidit instal·lar una canonada de polietilè de més d’un quilòmetre de longitud fins el dipòsit de Massoteres, que permetrà a la localitat gaudir d’una dotació de 1,66 litres per segon. L’ACA hi aportarà 14.909,75 euros més IVA.

Entre les actuacions aprovades hi figura la construcció d’un dipòsit a la capçalera del ramal de Sant Guim de la Plana, Torrefeta, Bellveí i el Llor, que s’ubicarà a la vora dels dipòsits actuals de Guissona i que servirà de partida del ramal de Massoteres. Aquesta instal·lació regularà el ramal, aportant els cabals a l’estació de bombament, que impulsarà l’aigua als dipòsits dels municipis abastats. Per a la seva construcció, l’ACA hi aportarà 14.655,17 euros més IVA.

L’ACA també finançarà la instal·lació d’una canonada de més de 3 quilòmetres entre l’estació de bombament de les Oluges i el nou dipòsit regulador, la conducció de 1.700 metres entre aquest dipòsit i el del nucli urbà de Cervera, la substitució de les bombes a l’estació de bombament i del quadre elèctric del dipòsit, així com el telecontrol. L’aportació serà de 188.319,65 euros més IVA.

Finalment, s’ha considerat necessari el cobriment del dipòsit regulador de l’abastament de la Vall de Sió a Montfalcó, al terme municipal d’Ossó de Sió. Es tracta d’un dipòsit de 6.200 metres cúbics de capacitat, que s’ha de cobrir per tal de poder clorar en capçalera els cabals subministrats a la xarxa. L’actuació es complementarà amb la construcció d’accessos a l’interior del recinte per al manteniment i la neteja. L’obra compta amb un pressupost, per part de l’ACA, de 67.969,47 euros més IVA.