Territori

Ajuts per fomentar les actuacions de conservació i recuperació de la fauna i la flora amenaçades

Es concediran ajuts especials per potenciar la reintroducció de l'abella de la mel a Catalunya

query_builder   8 maig 2003 11:34

event_note Nota de premsa

Ajuts per fomentar les actuacions de conservació i recuperació de la fauna i la flora amenaçades

Es concediran ajuts especials per potenciar la reintroducció de l'abella de la mel a Catalunya

El Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya publica avui la resolució per la qual es fa pública la convocatòria  per a la concessió d’ajuts destinats a fomentar les actuacions de conservació i recuperació de la fauna i flora amenaçades corresponent a l’any 2003.

L’objecte dels ajuts serà finançar actuacions per desenvolupar una correcta gestió de la fauna i la flora. Aquesta actuació també preveu dotacions especials per a les abelles per la seva funció pol.linitzadora i com a eix de conservació de la flora i el paisatge.

El Departament de Medi Ambient conscient de  la importància del seguiment de l’evolució de les poblacions d’espècies amenaçades promou i dona suport a les iniciatives que ajudin a recuperar i restaurar l’equilibri ecològic.

Els Ajuts  per fomentar la conservació i recuperació de la fauna i la flora amenaçades finançaran les següents actuacions:

 Actuacions de regeneració i millora de les condicions de l’hàbitat d’aquestes espècies animals i vegetals autòctones:

-Estàquia marítima (Stachys maritima) al Baix Empordà

- Trenca (Lanius minor) al Segrià i les Garrigues

-  Xoriguer petit (Falco naumanni) al Segrià, les Garrigues, la Noguera i l’ Alt Empordà

- Àliga cuabarrada (Hieraetus fasciatus) a l’Anoia , al Baix Penedès, a la Conca de Barberà, a l’Alt Camp, al Baix Camp, al Baix Ebre, a la Terra Alta, a la Ribera d’Ebre, al  Priorat i al Tarragonès

- Esparver cendrós (Circus pygargus) al Montsià

- Tortuga mediterrània (Testudo hermanni) a l’Alt Empordà i al Garraf

- Xurra (Pterocles orientalis) al Segrià i la  Noguera

 Actuacions per a la substitució d’exemplars exòtics o híbrids de la forma autòctona d’abella de la mel (Apis mellifera) i per a la protecció d’arnes de l’efecte de la fagina o gorjablanc (Martes foina).

Els beneficiaris són les entitats sense finalitat de lucre que desenvolupin aquestes activitats incloses les  associacions d’apicultors amb àmbit d’actuació, totes elles, a Catalunya.

La convocatòria d’aquests ajuts estarà finançada a càrrec de partides pressupostàries del Departament de Medi Ambient, amb un import màxim 120.300 euros.