Territori

Aprovades les bases reguladores dels ajuts per a espais naturals de protecció especial

query_builder   23 abril 2003 14:25

event_note Nota de premsa

Aprovades les bases reguladores dels ajuts per a espais naturals de protecció especial

El Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya publica avui l’Ordre per la qual s’aproven les bases reguladores per al finançament d’actuacions i inversions en els espais naturals de protecció especial, i se’n fa pública la convocatòria per a l’any 2003.

Els ajuts van destinats al finançament d’actuacions i inversions als espais naturals de protecció especial següents: Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici, zona perifèrica i zona d’influència; parcs naturals del Delta de l’Ebre, Aiguamolls de l’Empordà, Cadí-Moixeró, Cap de Creus, els Ports, Montserrat i entorn de protecció, Zona Volcànica de la Garrotxa, Serra del Montsant; paratges naturals d’interès nacional de Poblet, l’Albera i Pedraforca; àrea protegida de les illes Medes i altres parcs naturals declarats fins l’últim dia del termini de presentació de les sol·licituds. També s’inclou el territori de l’espai Delta de l’Ebre inclòs al PEIN i no declarat com a parc natural i el terme municipal dels municipis el territori dels quals estigui inclòs totalment o parcialment en els parcs naturals dels Ports, Serra del Montsant i Cadí-Moixeró, excepte la part d’aquests termes municipals que coincideixi amb altres espais del PEIN diferents als esmentats.

Són objecte de subvenció les actuacions i inversions següents:

 La recuperació, millora, sanejament o regeneració de sistemes naturals, zones degradades i indrets d’especial interès ecològic.

 Els arranjaments en edificacions, per tal d’evitar impactes paisatgístics, afavorir la conservació de les masies i millorar la qualitat de vida dels habitants.

 La creació i millora de zones d’esbarjo i d’altres àrees, per tal d’ordenar l’ús públic de manera compatible amb la conservació de l’espai.

  La realització de mesures correctores per minimitzar l’impacte ambiental en pistes forestals.

 El desembosc amb tècniques alternatives a l’obertura de pistes forestals.

(A aquestes actuacions i inversions es destinarà un màxim de 9.000 euros per a sol·licitants particulars, associacions de particulars, i masovers; de 6.000 per a entitats sense ànim de lucre, i de 30.000 euros per a ens locals.)

 Les activitats d’educació ambiental i divulgació.

(Es subvencionaran amb un màxim de 5.000 euros per beneficiari.)

 La redacció dels projectes per desenvolupar les obres especificades.

(Es subvencionaran amb un màxim de 3.000 euros per beneficiari)