Justícia

Problemes ocasionats per la pluja

Fins ara, només 19 actuacions dels Bombers de la Generalitat

query_builder   27 febrer 2003 11:21

event_note Nota de premsa

Problemes ocasionats per la pluja

Fins ara, només 19 actuacions dels Bombers de la Generalitat

La Direcció General d’Emergències i Seguretat Civil informa que, en les darreres hores, els Bombers de la Generalitat han fet únicament 19 sortides per atendre problemes causats per la pluja caiguda sobre el país. Aquestes sortides han estat causades per solucionar 4 tipus de situacions: inundacions de baixos, arbres caiguts, esllavissades i vehicles atrapats.

Quant a les inundacions, no hi ha cap incident remarcable. En total, i per aquest concepte, els Bombers han fet 8 sortides (4 a Santa Perpètua de Mogoda, 2 a Cardedeu i 1 a Montmeló i Sant Llorenç Savall). Totes elles han estat motivades per inundacions d’aparcaments subterranis i de baixos.

Pel que fa als arbres caiguts, s’han fet 5 actuacions (la Roca del Vallès, Sant Fost de Campsentelles, Parets del Vallès, Llinars del Vallès i Montcada i Reixac). La més remarcable ha estat la de Parets, on s’ha retirat un arbre caigut a la via del tren de la línia de Renfe.

A les carreteres, els Bombers només han treballat per retirar fang al quilòmetre 484 de la N-II (Fondarella), al camí Degotalls de Monistrol de Montserrat, al punt quilomètric 11,6 de la BV-5001 (Sant Fost de Campsentelles) i a la carretera que uneix Gelida amb Sant Sadurní d’Anoia, en terme d’aquest darrer municipi. En total, doncs, 4 actuacions per aquest concepte.

Finalment, quant a l’assistència als vehicles atrapats, només s’han fet 2 sortides; una, en una pista forestal de Capellades, on un automòbil ha quedat embarrancat en el fang. L’altra, a Tarragona, on hi ha hagut una víctima mortal: en aquest darrer servei, els Bombers han estat avisats que un vehicle tot-terreny que intentava travessar el Francolí havia estat arrossegat uns 200 metres riu avall i els seus dos ocupants estaven en perill. En arribar els Bombers, operaris de les indústries properes al lloc del sinistre ja havien pogut rescatar de l’interior una dona amb vida, però l’home ja havia mort. En aquest servei també hi ha intervingut la Policia Local de Tarragona.

Per una altra banda, l’Agència Catalana de l’Aigua ha informat que, degut a l’aigua que ha caigut durant el matí i ateses les prediccions meteorològiques, el cabal de les rieres del Maresme pot créixer al llarg de les properes hores. Per aquesta raó, la Direcció General d’Emergències i Seguretat Civil recomana no estacionar els vehicles en les rieres ni intentar travessar-les per poca aigua que hi baixi.

Cerdanyola del Vallès, 27 de febrer de 2003

11’20 hores