Justícia

Segon aniversari de la Fiscalia de Menors del TSJC i primer any dels Mossos d'Esquadra com a policia judicial de menors

query_builder   19 desembre 2002 13:37

event_note Nota de premsa

Segon aniversari de la Fiscalia de Menors del TSJC i primer any dels Mossos d'Esquadra com a policia judicial de menors

El mes de gener de 2001 va entrar en funcionament la Llei de responsabilitat penal dels menors, atorgant la instrucció de les actuacions judicials a la Fiscalia. Aquest fet va comportar l’especialització d’una fiscalia de menors i la creació a Barcelona com a únic lloc de tot l’Estat d’una Fiscalia de Menors oberta les 24 hores del dia.

El mes de desembre de 2001 es van desplegar com a policia judicial per a l’àrea de menors a Barcelona la policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra, en substitució del Cos Nacional de Policia.

Aquestes actuacions van suposar el desplegament més important que té el cos de Mossos d’Esquadra a la ciutat de Barcelona. La unitat de Menors està composada de 27 persones, al capdavant de la qual hi ha una sots-inspectora.

Un fet a ressaltar és que quan realitzava aquestes tasques, el cos Nacional de Policia només assumia la part de menors referent a reforma. En canvi, el cos de Mossos d’Esquadra, en tenir la Generalitat competència exclusiva en matèria de menors, a part d’assumir els menors de reforma també assumeix els menors amb caràcter de protecció o assistencial.

Barcelona, 19 de desembre de 2002