Justícia

Presentació del Manual de Condicionament Físic dels Bombers

query_builder   21 octubre 2003 14:04

event_note Nota de premsa

Presentació del Manual de Condicionament Físic dels Bombers

Demà, dimecres 22 d’octubre, a les 17’00 hores es presenta, a les dependències de la Secretaria General de l’Esport (C/ Buenos Aires, 56-58) el Manual de Condicionament Físic dels Bombers.

El Manual de Condicionament Físic dels Bombers ha estat realitzat per Martí Cabré i Francec Borrell, membres del Cos de Bombers de la Generalitat, a partir de l’estudi fisiològic que ha elaborat el Centre d’Alt Rendiment Esportiu de Sant Cugat. En aquest, s’hi inclouen aspectes com la determinació del perfil fisiològic dels bombers, l’activitat física, el programa d’entrenament físic, la nutrició i salut, entre altres temes.

Amb l’objectiu d’assolir la implantació d’aquest programa de condicionament físic en el Cos de Bombers de la Generalitat, es distribuirà un d’aquests manuals i un tríptic amb un pla d’entrenament a cada bomber durant la formació continua que realitzen. A més, també es distribuirà a cada parc de bombers una guia pràctica formada per 5 pòsters on es poden veure els plans d’entrenament físic a seguir.

En total s’han editat 4.500 còpies d’aquests manuals, de les quals 500 són en llengua castellana amb la finalitat de fer arribar aquest programa a altres cossos de bombers l’Estat Espanyol.

Prèviament a la presentació de les 17’00 hores, el secretari general de l’Esport, Josep Maldonado, mostrarà la samarreta oficial amb què els Bombers de la Generalitat van competir durant els Jocs Mundials de Policies i Bombers i en la qual hi ha les signatures de tots els bombers medallistes. Posteriorment, aquesta samarreta s’exposarà al Museu i Centre d’Estudis de l’Esport Dr. Melcior Colet.

En l’acte hi haurà el secretari general de l’Esport, Josep Maldonado, el director general d’Emergències i Seguretat Civil, Ramon Bonastre i el director del Centre d’Alt Rendiment Esportiu de Sant Cugat (CAR), Francesc de Puig, entre altres autoritats.

Cerdanyola del Vallès, 21 d’octubre de 2003