Justícia

Noves dades relatives als focs de Sant Llorenç Savall i Gallifa

query_builder   11 agost 2003 13:22

event_note Nota de premsa

Noves dades relatives als focs de Sant Llorenç Savall i Gallifa

La Direcció General d’Emergències i Seguretat Civil informa que, durant les tasques d’extinció del foc forestal de Sant Llorenç Savall, efectius de la Guàrdia Civil han trobat cinc víctimes mortals en la zona de l’incendi. Els cossos calzinats es trobaven a 100 metres d’una masia de Sant Llorenç, coneguda com a Cabana d’en Felip, al camí de les Oliveres, a tocar a la carretera B-124. Hores d’ara, es desconeixen les identitats de les víctimes mortals, tot i que se sap que es tracta de 4 adults i d’un menor d’edat. El cas ha estat posat en mans d’instàncies judicials, per la qual cosa no es disposa de més dades en relació a aquest fet.

En aquests moments, el foc forestal continua actiu, tot i que avançant molt lentament en direcció oest. Donada l’orografia complicada de la zona i l’ampli perímetre que cal envoltar, els Bombers encara no han pogut rodejar del tot aquest flanc esquerre de l’incendi. Ara hi treballen en l’àrea 85 dotacions terrestres dels Bombers de la Generalitat i 11 mitjans aeris (2 helicòpters de comandament, 4 bombarders, 3 avions de vigilància i atac i 2 hidroavions).

Quant al foc de Gallifa, el Cos d’Agents Rurals informa que han cremat entre 20 i 25 hectàrees. El foc s’ha pogut envoltar a les 09’30 hores d’avui, tot i que no es descarta que, dins de la superfície cremada, pugui haver revifalles. En aquest incendi, declarat al quilòmetre 5 de la carretera BV-1241 i a 5 quilòmetres del foc anterior, treballen 30 dotacions terrestres dels Bombers i 7 mitjans aeris (1 helicòpter de comandament, 3 helicòpters bombarders i 3 avions de vigilància i atac).

El Centre d’Emergències de Catalunya manté activada l’Emergència 1 del Pla d’Incendis Forestals de Catalunya (INFOCAT).

Cerdanyola del Vallès, 11 d’agost de 2003

13’40 hores