Justícia

L'incendi de Maçanet de la Selva resta actiu

query_builder   14 agost 2003 22:54

event_note Nota de premsa

L'incendi de Maçanet de la Selva resta actiu

La Direcció General d’Emergències i Seguretat Civil informa que el front més actiu del foc forestal de Tordera i Maçanet de la Selva es troba a l’oest de la urbanització Mas Altaba, al sud de l’autopista A-7. Al nord de l’autopista, prop del turó de Montalegre, hi ha alguns focus secundaris. Els Bombers, que a hores d’ara treballen a la zona amb 44 dotacions terrestres, continuen protegint les àrees urbanitzades. Tot i això, la virulència de les flames ha afectat un nombre encara per determinar de propietats a Mas Altaba i al sud de Maçanet de la Selva. Segons el Cos d’Agents Rurals, el foc ha afectat ja 1000 hectàrees (en què s’hi inclouen les 630 d’ahir).

Les vies que continuen tallades són l’autopista A-7 entre Cassà de la Selva i Sant Celoni (entre les sortides 7 i 11), la C-35 a l’alçada del quilòmetre 82 (Maçanet de la Selva) i la Gi-512 entre Tordera i Maçanet de la Selva. El Servei Català del Trànsit recomana evitar els desplaçaments a la zona afectada pel foc i la rodalia ja que les vies obertes estan a hores d’ara totalment col·lapsades.

En total, i segons informa el cos de Mossos d’Esquadra, han estat desallotjades aproximadament unes 6000 persones entre les urbanitzacions Mas Altaba, El Molí, Bellavista i Maçanet Residencial Parc, algunes cases del nucli urbà de Maçanet de la Selva i l’àrea de servei de les Medes de l’A-7. Els evacuats que ho han preferit (unes 1000 persones), han estat reallotjades als pavellons esportius d’Hostalric, Vidreres i Sant Feliu de Buixalleu, tot i que els Ajuntaments de Blanes, Sils, Lloret de Mar i Breda han ofert també els polisportius dels seus municipis per acollir veïns afectats.

Pel que fa als altres incendis, Bombers de la Generalitat continuen remullant el perímetre del foc de Sant Llorenç Savall, que ha estat controlat aquest matí. Al llarg de la nit hi treballaran 82 dotacions terrestres. A Badalona s’han cremat finalment 40 hectàrees (30 d’elles de massa arbrada i 10 de matoll). A hores d’ara, i durant tota la nit, remullen tota la zona 12 vehicles dels Bombers.

Cerdanyola del Vallès, 14 d’agost de 2003

23’15 hores