Justícia

La Direcció General d'Emergències i Seguretat Civil demana la màxima precaució en l'ús del material pirotècnic i les fogueres, atès l'alt risc d'incendi forestal [Actualitzada]

Continua activada la fase d'alerta del Pla Infocat. L'incendi de Santpedor, controlat

query_builder   22 juny 2003 22:50

event_note Nota de premsa

La Direcció General d'Emergències i Seguretat Civil demana la màxima precaució en l'ús del material pirotècnic i les fogueres, atès l'alt risc d'incendi forestal [Actualitzada]

Continua activada la fase d'alerta del Pla Infocat. L'incendi de Santpedor, controlat

Una vintena de dotacions dels Bombers de la Generalitat continuen treballant, a hores d’ara, en les tasques d’extinció de l’incendi de Santpedor (Bages). Amb l’arribada de l’ocàs, els mitjans aeris que hi treballaven s’han retirat.

El foc, que ja ha estat controlat, ha afectat una superfície de 50 hectàrees, principalment, de vegetació agrícola, segons les dades del Cos d’Agents Rurals. D’altra banda, ja s’ha restablert la circulació a la carretera BV-4511, segons el Servei Català de Trànsit.

Pel que fa als veïns de la urbanització “Mirador de Montserrat”, que havien estat evacuats preventivament, segons ens informa el Cos de Mossos d’Esquadra, ja han pogut tornar als seus habitatges.

Aquest incendi ha estat el més destacat d’avui, pel que fa a l’extensió afectada, si bé, tal i com hem informat en anteriors comunicats, no ha estat l’únic. En aquest sentit, des de divendres al vespre i fins avui, diumenge, els Bombers de la Generalitat han hagut de treballar en 185 incendis de vegetació, una activitat extrema per als Bombers de la Generalitat. Aquesta activitat també ha estat extrema per a tots els mitjans aeris (21) de què disposa la Direcció General d’Emergències i Seguretat Civil, que han treballat en les tasques d’extinció dels diversos incendis de forma continuada i intensa, durant els 3 dies.

Davant d’aquesta situació d’alt risc d’incendi forestal, la Direcció General d’Emergències i Seguretat Civil iniciarà els tràmits, amb el Ministeri de Medi Ambient, per tal d’avançar la incorporació al dispositiu contra incendis dels 3 avions de vigilància i atac que s’havien d’incorporar el proper 1 de juliol.

Segons les previsions meteorològiques, aquesta situació continuarà els propers dies. A aquest fet, s’hi afegeix la celebració de la revetlla de Sant Joan, una nit en la què, enguany, hem d’incrementar les mesures de prevenció. En aquest sentit, la Direcció General d’Emergències i Seguretat Civil demana la màxima precaució amb les fogueres i els focs d’artifici durant la revetlla de Sant Joan.

Recordeu que el telèfon únic d’emergències és el 112.

Cerdanyola del Vallès, 22 de juny de 2003

22’30 hores