Salut

L'Hospital de Bellvitge incorpora el sistema de diagnòstic per la imatge més avançat d'Europa

Aquest sistema aporta millores molt significatives en el diagnòstic de pacients amb càncer

query_builder   20 juny 2003 18:23

event_note Nota de premsa

L'Hospital de Bellvitge incorpora el sistema de diagnòstic per la imatge més avançat d'Europa

Aquest sistema aporta millores molt significatives en el diagnòstic de pacients amb càncer

El proper dimecres, dia 25 de juny, el conseller de Sanitat i Seguretat Social, Xavier Pomés, inaugurarà a l’Hospital Universitari de Bellvitge la nova unitat de disseny integral de tomografia per emissió de positrons i tomografia computada (TEP-TC). Aquest sistema de diagnòstic per la imatge és el més avançat que existeix actualment.

La TEP-TC és una combinació optimitzada de dues tècniques ja existents: la TEP, que detecta el càncer en els seus estats inicials però no permet localitzar-lo amb precisió, i la TC, que localitza perfectament el càncer però només després que s’hagi desencadenat una alteració morfològica. 

La nova TEP-TC processa i presenta les imatges d’ambdues tècniques tant per separat com fusionades. Aquestes imatges proporcionen informació anatòmica i funcional de forma simultània, la qual cosa permet en un sol examen detectar de manera precoç les patologies i localitzar amb més exactitud les àrees del cos afectades. El camp d’aplicació més important d’aquest sistema, que permet l’estudi del cos sencer, és l’oncologia, tot i que també aporta informació en estudis neurològics i cardíacs.

La nova unitat de TEP-TC, ubicada a la planta soterrani de l’Hospital Universitari de Bellvitge, està gestionada per l’Institut de Diagnòstic per la Imatge en coordinació, a nivell assistencial, amb el Servei de Medicina Nuclear de l’Hospital de Bellvitge i amb el suport de la Unitat Física i Radioprotecció de l’Institut Català d’Oncologia.

L’acte d’inauguració tindrà lloc a les 11.30 hores i també s’inaugurarà la nova Unitat de Ressonància Magnètica de l’Institut de Diagnòstic per la Imatge. Abans, a les 9.00 hores, el conseller de Sanitat presidirà la inauguració de la Unitat del Banc de Sang del Centre de Transfusió i Banc de Teixits a l’Hospital Universitari de Bellvitge.

Circuit per als mitjans de comunicació

Amb l’objectiu de facilitar la tasca dels mitjans de comunicació, s’ha previst que, de forma prèvia a l’acte d’inauguració oficial de la nova unitat TEP-TC, aquests puguin realitzar un circuit guiat per les instal•lacions, a càrrec  del doctor Jose J. Navas, director científic de l’ICS i conseller delegat de l’Institut de Diagnòstic per la Imatge.

Aquest circuit començaria a les 10.30 hores del mateix dimecres 25, per la qual cosa preguem que tots aquells que estiguin interessats en prendre-hi part ho facin saber dilluns vinent, 23 de juny, al Gabinet de Comunicació de l’Institut Català de la Salut (Mònica Estévez – Telèfon 93 482 46 02) o directament al Gabinet de Comunicació de l’Hospital Universitari de Bellvitge (David Galimany – Telèfon 93 260 74 55).