Salut

Entrada de nou en funcionament del vehicle d'atenció medicalitzat a la Selva marítima

El proper mes de desembre també entrarà en funcionamet un nou equip PADES a la Selva marítima

query_builder   8 novembre 2002 17:05

event_note Nota de premsa

Entrada de nou en funcionament del vehicle d'atenció medicalitzat a la Selva marítima

El proper mes de desembre també entrarà en funcionamet un nou equip PADES a la Selva marítima

El Departament de Sanitat i Seguretat Social ha posat de nou en funcionament, aquesta setmana, la base SEM amb el vehicle d’atenció medicalitzada (VAM) al’Hospital Comarcal de la Selva de Blanes, gestionada per l’empresa pública Servei d’Emergències Mèdiques, que dóna servei a les poblacions de la Selva marítima i el nord del Maresme. Aquesta base ja ha prestat servei a la zona per atendre l’increment de la demanda que es produeix a la zona els mesos d’estiu.

L’equip professional de la nova base (metge/essa, infermer/a i tècnic/a de transport sanitari) es desplaça mitjançant un vehicle d’assistència medicalitzada (VAM) fins al lloc de l’emergència per tal de proporcionar suport vital avançat (SVA) a les persones que es troben en situació potencialment crítica, ja sigui per accident en via pública, en carretera o al domicili. La finalitat d’aquest tipus de vehicle és conduir ràpidament l’equip mèdic i els equips sanitaris al lloc de l’emergència.

Tot l’equipament està disposat en el vehicle de manera que es pot utilitzar immediatament. A l’arribada, el pacient és valorat pel metge/essa i l’infermer/a, que realitzen el tractament d’urgència més adequat. A continuació, si la gravetat del pacient ho requereix, és traslladat fins l’hospital idoni mitjançant una ambulància medicalitzada.

La base SEM/39 de Blanes completa en el territori de les comarques de Girona les tres bases terrestres de Girona, Figueres i Palamós i la base SEM amb l’helicòpter medicalitzat de Girona.

Nou equip PADES a la Selva marítima

El Departament de Sanitat i Seguretat Social posarà en funcionament a partir del mes de desembre un equip PADES (Programa d’Atenció Domiciliària - Equip de Suport) a les poblacions de Blanes, Lloret de Mar i Tossa. El servei serà gestionat per la Corporació de Salut del Maresme i la Selva.

L’equip estarà format per un metge, dues infermeres i una treballadora social que es responsabilitzaran de portar a terme l’assistència a domicili de pacients grans amb malaltia, pacients crònics amb alta dependència i malalts en les fases terminals, com a suport a les famílies i a la pròpia Atenció Primària que es presta des dels CAP.