Salut

El Departament de Sanitat investiga tres casos de legionel·losi a l'Hospitalet de Llobregat

query_builder   5 desembre 2002 19:07

event_note Nota de premsa

El Departament de Sanitat investiga tres casos de legionel·losi a l'Hospitalet de Llobregat

El Departament de Sanitat i Seguretat Social ha tingut coneixement del diagnòstic de tres casos de legionel•losi en persones residents a l’Hospitalet de Llobregat que podrien estar relacionats entre sí. Els tres es troben hospitalitzats a l’Hospital de Bellvitge.

El primer cas, un home de 74 anys, va iniciar els símptomes el dia 28 de novembre i va ser hospitalitzat el dia 30.

El segon cas, un home de 80 anys va iniciar símptomes el dia 30 de novembre i va ser hospitalitzat el dia 1 de desembre.

El tercer cas es tracta d’un home de 76 anys, que va iniciar símptomes el dia 27 de novembre i va ser hospitalitzat el dia 4 de desembre.

El Departament de Sanitat i Seguretat Social, conjuntament amb la regidoria de sanitat de l’Ajuntament de l’Hospitalet de Llobregat ha iniciat la investigació epidemiològica i ambiental per tal d’esbrinar la possible font d’infecció i si es tracta de casos relacionats amb un mateix focus.

Arran les investigacions efectuades pels tècnics del Departament de Sanitat i Seguretat Social i de l’Ajuntament de l’Hospitalet de Llobregat s’han detectat dues torres de refrigeració sospitoses de ser l’origen del brot. Ambdues torres han estat tancades cautelarment el dia d’avui.