Salut

El Departament de Salut i l'Ajuntament de Sabadell investiguen tres casos de legionellosi

query_builder   11 agost 2004 18:00

event_note Nota de premsa

El Departament de Salut i l'Ajuntament de Sabadell investiguen tres casos de legionellosi

El Departament de Salut i l’Ajuntament de Sabadell han tingut coneixement del diagnòstic de tres casos de legionel•losi en persones residents a Sabadell. Els tres han estat hospitalitzats a l’Hospital de Parc Taulí de Sabadell, dos han estat donats d’alta i un tercer es troba ingressat a la UCI.

El primer cas, és un home de 61 anys, que va iniciar símptomes el dia 28 de juny, va ser hospitalitzat el 5 de juliol i donat d’alta el 21 de juliol.

El segon cas, és un home de 59 anys, que va iniciar símptomes el dia 28 de juliol, va ser hospitalitzat el dia 30 de juliol i donat d’alta el 6 d’agost.

El tercer cas es tracta d’un home de 79 anys, que va iniciar símptomes el dia 1 d’agost, va ser hospitalitzat el dia 5 d’agost i continua ingressat a la UCI de l’hospital.

El Departament de Salut, conjuntament amb la regidoria de Salut de l’Ajuntament de Sabadell van portar a terme la investigació epidemiològica i ambiental per tal d’esbrinar la possible font d’infecció. Tècnics del Departament de Salut i de l’Ajuntament de Sabadell van recollir 10 mostres epidemiològiques de torres de refrigeració de 6 empreses.  Com a mesura preventiva s’han realitzat desinfeccions de xoc dels possibles focus d’infecció. En aquests moments, i a l’espera de les conclusions de les investigacions, no es pot demostrar que es tractin de casos relacionats entre sí.

El Departament de Salut recorda que els residents de l’àrea afectada no han de prendre cap tipus de mesura preventiva. Els ciutadans poden consumir l’aigua corrent de la xarxa amb total seguretat, i fer ús també amb tota seguretat dels aparells d’aire condicionat domèstic.